Haberler

Bakan Kaya, Kadınlarla Buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayın Kaya, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un halk oylamasına yönelik sözlerine ilişkin, "Bu millete güvenmeyen, bugüne kadar 'göbeğini kaşıyan adam', 'makarnaya oyunu satıyor' diyenler, bugün de çıkmış 'evet' çıkarsa bu milleti İzmir'den...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayın Kaya, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un halk oylamasına yönelik sözlerine ilişkin, "Bu millete güvenmeyen, bugüne kadar 'göbeğini kaşıyan adam', 'makarnaya oyunu satıyor' diyenler, bugün de çıkmış 'evet' çıkarsa bu milleti İzmir'den denize dökmekle tehdit ediyor. Ben bu sözleri şiddetle ve nefretle kınıyorum. Sen bu milletin seçilmiş bir milletvekilisin, artık bu millete hakaret etmekten vazgeç. Bu millet doğru olanı yapacaktır. 16 Nisan'da milletimiz, en doğru cevabı sandıkta verecek." dedi.

Bakan Kaya, Bayrampaşa'da "Kadın STK Buluşması"na katıldı. Burada konuşan Kaya, Suriye'nin İdlib kentinde çoğu çocuk 100'ü aşkın kişinin ölmesine yol açan Esed rejiminin kimyasal silah saldırısını kınayarak, "Bu alçak, kalleş saldırıyı nefretle lanetliyorum. İnanıyorum ki hiçbir kutsal tanımayan Esed rejimi, suçlarının hesabını mutlaka verecek. Bu vahşeti sıradanlaştıranlar, ses çıkarmayanlar da en az Esed rejimi kadar suçludur. Biz susmayacağız, kardeşlerimizi yalnızlığa terk etmeyeceğiz." diye konuştu.

"Demokrasiyi kadınımızla güçlendirdik"

Bakan Kaya, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik gücünün, sosyal politikalarda, özellikle kadınlara yönelik sosyal yardım ve hizmetlerde sınıf atladığını belirterek, şöyle devam etti:

"15 yıllık iktidarımız boyunca kadın haklarında, demokratikleşmede çok önemli gelişmeler elde ettik. Demokrasiyi kadınımızla güçlendirdik. Demokrasiyle birlikte kadının hak ve özgürlüklerini de güçlendirdik. Demokrasi, kadın-erkek herkesin siyasete, sosyal ve kültürel hayata daha fazla katılımı demektir, ülkenin kaynaklarından hakkına düşeni alması demektir. Bu inançla, antidemokratik uygulamalara son verdik. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat sürecini 2002'de milletimizden aldığımız güçle bitirdik. Kadını, toplum hayatının dışına iten başörtüsü yasağının kaldırılmasından sonra, kadınlarımız eğitimden istihdama arzu ettikleri her alanda güçlü bir şekilde rol almaya başlamıştır. Bugün, kamu kurumlarında, yerel yönetimlerde, akademi dünyasında, emniyette ve silahlı kuvvetlerde başörtüsüyle görev yapan kadınlarımız var. 2002 yılında kadınların parlamentoda temsil oranı yüzde 4,4 iken, 1 Kasım 2015 genel seçimleriyle parlamentoda kadın milletvekili oranı yüzde 14,73'e yükselmiştir. Büyük bir ilerleme sağladık ama kadınlar olarak parlamentoda temsil oranını çok daha yükseğe çıkarmaya kararlıyız."

Kadınlara ve aileye yönelik hükümetin çalışmaları hakkında bilgi veren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadının iş-yaşam uyumunu destekledik. Devlet memurlarının doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerinin derece kademe ilerlemesinde değerlendirilmesini sağladık. Çalışanlara doğuma bağlı ücretli ve yarı zamanlı, kısmi süreli çalışma hakkı getirdik.

Kadın istihdamının desteklenmesi için Torununa Bakan Büyük Anneye Destek Projesini hayata geçirdik. 2016 yılında 32 milyar liralık bakanlık bütçemizin yüzde 76'sını kadınlarımıza harcıyoruz. Düzenli sosyal yardımlarla eşi vefat eden kadınlarımızı, asker ailelerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Kadınların eğitimde istenen düzeye yükselmesi için başlattığımız pek çok destek ve proje, kısa sürede sonuç vermiştir. Son 10 yılda kız çocuklarının okullaşma oranı ilkokulda yüzde 95, ortaokulda yüzde 94, orta öğretimde ise yüzde 80'e yükselmiştir. Kadın istihdamında en önemli faktörün eğitim olduğunun farkındayız. Kadınların iş gücüne katılım oranı ise son 12 yılda yüzde 23'lerden yüzde 33 seviyelerine yükselmiştir. Hedefimiz ise bu oranları 2023 yılında yüzde 41'e çıkarmaktır."

"Vesayet odaklarının son kalıntılarını da temizleyeceğiz"

Türkiye'nin, siyasi ve ekonomik alanlarda ciddi bir kuşatma altına alınmak istendiğine işaret eden Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Gezi Olaylarıyla, 17-25 Aralık polis-yargı darbe girişimiyle, e-muhtırayla, kumpaslarla ve son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimiyle Türkiye'ye diz çöktürmek istediler. Türkiye'ye boyunduruk vurmaya çalıştılar. Kahraman milletimiz tüm bu müdahaleler karşısında kahramanca mücadele etmiş, milli iradeye canı pahasına sahip çıkmış, küresel oyunları bozmuştur. Aziz milletimiz, hem siyasi hem ekonomik kuşatmayı, 15 Temmuz darbe girişimini kahramanca direnerek püskürtmüştür. Türkiye'nin 2023 hedeflerine yürüyüşünü engellemek isteyenler var. Siyasi istikrarını bozmak isteyenler var. Bu açıdan referandum, birlikte başlattığımız milli mücadelenin en önemli halkasıdır. 15 Temmuz'da şehitlerimiz vesayetin karşısında dikilip 'dur' demişti. Şimdi 16 Nisan'da yeni anayasa paketimizle, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizle vesayet odaklarının son kalıntılarını da sizlerle birlikte temizleyeceğiz. Türkiye'de 15 yıllık istikrarı sizlerin oyları ile kalıcı hale getireceğiz."

"Bu millet kendi iradesiyle bu ülkenin geleceğine sahip çıkacak"

Halk oylaması kampanya sürecinde Avrupa'da yaşanan olaylara da değinen Bakan Kaya, "Avrupa'nın bazı ülkelerinde 'hayır' mitinglerine destek verilirken, benim ve bazı bakan arkadaşlarımın sudan sebeplerle salonlarımızı iptal ettiler. Hollanda'da yaşadıklarımı sizler de izlediniz. Bir kadın bakanı 7 saat boyunca arabada hapseden, ülkede olağanüstü hal ilan edecek duruma getirecek sebep nedir acaba? 'Hayır' mitinglerine destek veren Avrupa, neden 'evet' mitinglerinin önüne set çekiyor? Avrupa'da PKK terör örgütü, onun uzantısı siyasi partinin vekilleri, FETÖ, DHKP-C terör örgütü, hayır tarafında birleşti. Türkiye düşmanları, terör örgütleri ile el ele vermiş, Avrupa'da Türkçe manşetler atarak bizim ülkemizdeki referandumun sonucunu etkilemek için her türlü gayreti sarf ediyor. Ama 15 Temmuz'da canı pahasına iradesine sahip çıkan bu aziz millet, 16 Nisan'da çok önemli bir seçim yapacak. İnanıyorum ki bu yüce millet, 16 Nisan'da dünyaya çok önemli bir mesaj verecek. Bu millet kendi iradesiyle bu ülkenin geleceğine sahip çıkacak." ifadelerini kullandı.

"Artık bu millete hakaret etmekten vazgeç"

Bakan Kaya, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un halk oylamasına ilişkin sözlerini kınayarak, "Bu millete güvenmeyen, bugüne kadar 'göbeğini kaşıyan adam', 'makarnaya oyunu satıyor' diyenler, bugün de çıkmış 'evet' çıkarsa bu milleti İzmir'den denize dökmekle tehdit ediyor. Ben bu sözleri şiddetle ve nefretle kınıyorum. Sen bu milletin seçilmiş bir milletvekilisin, artık bu millete hakaret etmekten vazgeç. Bu millet, doğru olanı yapacaktır. 16 Nisan'da milletimiz, en doğru cevabı sandıkta verecek. Hem Avrupa'ya hem de içimizde millete güvenmeyenlere en güçlü mesajı 16 Nisan'da sizler vereceksiniz." görüşünü dile getirdi.

Toplantıya, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, STK temsilcileri ve partili kadınlar katıldı.

Bakan Kaya, program sonrası bahçede toplanan yüzlerce kadına da seslenerek, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" çıkması için son 10 günde daha çok çalışılmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İzmir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title