Haberler

Bakan İslam: "Belgelerin Uygulamalarına İlişkin Hiç Bir Şey Yok"

Yerel Yönetim Politikaları Açısından Çocuk ve Şehir Çalıştayı’nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk haklarıyla ilgili ellerinde çok sayıda metin, belge olduğunu kaydederek, “Bunların içerisinden pratiklere ilişkin hiçbir şey yoktur aslında.

Yerel Yönetim Politikaları Açısından Çocuk ve Şehir Çalıştayı'nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk haklarıyla ilgili ellerinde çok sayıda metin, belge olduğunu kaydederek, "Bunların içerisinden pratiklere ilişkin hiçbir şey yoktur aslında. Bunun tartışılması gerekir" dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Yerel Yönetim Politikaları Açısından Çocuk ve Şehir Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, belediye başkanları, çocuk edebiyatçısı, mimar, yazar ve akademisyenler katıldı.

"ÇOCUĞUN MERKEZE ALINDIĞI POLİTİKALAR GELECEĞİNE YÖN VERİR"

Programda konuşan Abdulhamit Gül, çocuklar büyüdükçe, geliştikçe kentinde geliştiğini kaydederek, "Çocuklar büyüdükçe, geliştikçe kent de büyüyüp gelişiyor. Kentsel dönüşümden daha ziyade çocukların dünyasındaki dönüşümü, gelişimi, hayalleri önceleyen bunlarla ilgili bir beklentisi, çabası olan anlayış olması gerekir. Bizim kültürümüzde Kudüs modelinde, şehir modelinde görüldüğü gibi farklı dillerin, düşüncelerin nasıl bir arada olduğu, nasıl bir medeniyet içerisinde beraber olduklarının hikayesi var. Bu anlamda çocuğun merkeze alındığı politikalar Türkiye'nin ve dünyanın geleceğine yön verir düşüncesindeyiz. Sezai Karakoç 'Bir insanı al çöz ve çocuk olsun' diyerek çocuğu tanımlamıştır. Her insanı alıp onu çözdüğünüzde karşınıza çocuk çıkıyor" dedi.

"ÇALIŞTAY İÇİN BİRAZ GEÇ KALDIK"

Bakan Ayşenur İslam yapılan çalıştayın çok önemli olduğunu yalnız biraz geç kaldıklarını kaydederek, "Çocuklarla ilgili kurumun yöneticisiyim, çocuklarla ilgili bakanıyım ben aslına bakarsanız. Elimizde birçok bir belge var. Çocuk Hakları Stratejik Belgesi var. Çocuk Hakları ile ilgili uluslararası birçok metin var. Bizim uymak zorunda olduğumuz çocuk hakları bildirgeleri var. ve bunlarla ilgili şehir ve çocuk, mekan ve çocuk açısından bakıldığında çok da önemli yaptırım gerektiren maddelerimiz var fakat bunlara baktığımızda şunu görüyoruz. Haklar açısından bir çerçeve çizer bu metinler ve bu metinler yapılması gerekenler açısından bir çerçeve çizer. Ama genel sözeldir bunlar. Pratiklere ilişkin müşahhas örneklere uygulamalara ilişkin hiçbir şey yoktur aslında bu bilgilerin içerisinde. Bunların tartışılması gerekir" diye konuştu.

Çocuklar için nefes alan mekanlar üretmeleri gerektiğinin altını çizen Bakan İslam, "Sürekli bu metinlerde ve yaptığımız bütün toplantılarda çocuk dostu bir şehrinde, çocuklar için nefes alma mekanları olan, çocukların temiz su içebildiği, temiz hava alabildiği özgürce oynayabildiği hayata katılabildiği adil şartlar altında yaşayabildiği bir mekanı ve şehri kastediyoruz. Ama dikkat ederseniz bunların hepsi genel işlerdir. Nasılı içermeyen cümleler. Yapmak zorundayız ama nasıl bunu tartışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdülhamit Gül Ayşenur İslam Ak Parti Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title