Haberler

Bakan Işık ve Eker, Çermik Mitingine Katıldı

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde AK Parti aday tanıtım mitingi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, İl Başkanı Aydın Altaç ve yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Çermik Belediye Meydanı'nda gerçekleşen mitingde ilk sözü alan Bakan Eker, Diyarbakır esnafına kepenklerin kapattırıldığı bir şehir olmak istemediğini söyledi. Diyarbakır'da çocuklara el yapımı bombaların tutuşturulduğunu anlatan Bakan Eker, kentin huzur, barış ve istihdama kavuşması için 30 Mart seçimlerinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Bakan Eker, "Diyarbakır sokakları pislikten geçilmiyor. Diyarbakır'ın tarihi güzelliklerinin gün yüzüne çıkması gerekiyor. Bu kent barış, huzur, istihdam istiyor. Diyarbakır molotofkokteyllerini istemiyor. Diyarbakır, esnafına zorla kepenklerin kapattırıldığı bir şehir olmak istemiyor. 13 yaşındaki çocukların ellerine el yapımı bombalar tutuşturuluyor. Biz Çermikliler buna dur diyeceğiz. Bu şehrin her noktasına hüküm edeceğiz ki, Diyarbakır huzur, istihdam ve barış bulsun bu nedenle bu seçim çok önemli" dedi.

"BU SEÇİM DEMOKRASİYE KURULAN KUMPASLARA MİLLETİN DUR DİYECEĞİ SEÇİMDİR"

Mitingde daha sonra söz alan Bakan Işık, paralel yapı tartışmalarına değindi. Bakan Işık, bu seçim artık Türkiye'de demokrasiye kurulan kumpaslara milletin vereceği en önemli tepkinin adresi haline geldiğini anlatarak, 30 Mart seçimlerinin Türkiye demokrasisi açısından önemli olduğunu ifade etti. Bakan Işık, "Biz bu ülkede çok vesayet sermayenin askerin vesayetini post-modern darbeyi gördük ama paralel vesayeti görmemiştik. Biz paralel derken, hizmet hareketinin tabanındaki samimi kardeşlerimizi kastetmiyoruz. Onlar bizim kardeşimizdir. Onların samimiyetine güveniyoruz. Onlara da diyoruz, ne olur gözlerinizi açın yukarıda o tepedeki çetenin paralel yapının Türkiye'ye kurduğu kumpası görün ve ona göre hareket edin. Şimdi diyorlar ki, 'biz eğitimle uğraşıyoruz'. Eğitimle uğraşan güya bu paralel yapının yargıyı ele geçirmedeki maksadı ne olabilir, emniyeti neden ele geçirir, TÜBİTAK'ı neden ele geçirmek istesin, bu ülkenin başbakanını neden dinlesin? Bir ülkenin Başbakanını ancak ve ancak gizli istihbarat örgütleri dinler. Yakın zamanda bir skandal ortaya çıkmıştı. Almanya Başbakanını, Amerikan istihbarat teşkilatı dinlemiş. Ülkeler arasında büyük bir kriz çıktı. Şimdi ben bu paralel yapıya soruyorum, bir başbakanı ancak başka bir ülkenin istihbaratı dinlediğine göre, sen hangi istihbarat örgütü adına çalışıyorsun, taşeronluğunu yapıyorsun. Allah'ın izniyle bu kumpas tutmadı ve tutmayacak. Bunlara 30 Mart'ta öyle bir şamar atacaksınız ki felekleri şaşacak, bir daha kendilerine gelemeyecekler. Siz oyunun farkındasınız. Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin ve Türkiye'nin başından götürülme projesinin farkındasınız. Biz de diyoruz ki, Allah göstermesin eğer Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan iktidardan gider Türkiye'nin istikrarı bozulursa sadece bozulan istikrar olmaz, barış süreci de bozulur, kardeşliğimize de zarar gelir ve Türkiye o eski günlere tekrar dönebilir. Allah esirgesin bunun için 30 Mart'ta AK Parti'ye vereceğiniz her oy kardeşliğe barışa ve huzura vereceğiniz oy anlamına geliyor" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title