Haberler

Bakan Işık: Türkiye Artık Babadan Kalma Yöntemlerle Üretim Yapamaz

Güncelleme:

İzmit'te Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, 250 firmanın katılımı ile açıldı.

İzmit'te Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, 250 firmanın katılımı ile açıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Türkiye'de üretilen malların teknoloji düzeyinin yükseltmesi gerektiğini ve artık babadan kalma yöntemlerle üretimin yapılamayacağını söyledi.

İzmit'teki Uluslararası İnterteks Fuar alanındaki SANTEK Fuarı'nın açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hatay'a atanan Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayici, işadamları ve sektör temsilcileri katıldı.

Geçen yıl ilki açılan, 167 firmanın katıldığı SANTEK'e bu yıl 250 firma başvurdu. Tüpraş, Ford, Pirelli, Sarkuysan, Kibar Holding, Polisan, DYO, Diler Demir Çelik gibi lider firmaların yanı sıra SANTEK- 14'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Aselsan 'da ikili görüşmeler yapmak üzere satın alma ekipleriyle birlikte stantlarıyla yer aldı.

Türkiye'de artık 'Babadan kalma' yöntemlerde üretim yapılamayacağını anlatan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık konuşmasına şöyle devam etti:

"Tüm ülkeler artık üretime daha fazla yatırım yapmak için çok ciddi kaynaklar harcıyor. Şimdi üretime çok fazla ağırlık veren anlayışı benimsedik. Türkiye üreterek büyüyecek. Türkiyede büyümenin lokomotifi üretimdir. Üretimin katma değirini yükseltmekde çok önemli. Ürettiğimiz malllarının teknoloji düzeyini yükseltmeliyiz. 2023 de 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalayacağız. Bu ihracatı yapmak için sanayinin teknolojiyle mutlaka bütünleşmesi gerekiyor. Artık babadan kalma yöntemle üretim yapamayız. Teknoloji hayatımıza girdi. Şunada otomobillerde eğlenceyle bilgiyi birleştiren en önemli konu oldu. 10 yıl önce konuşulan bir konu değildi. Şimdi araçların satışında önemli bir hal aldı. Üretim tek başına yeterli değil. Dünya pazarına en iyi şartlarda sunulması da önem taşıyor. Tüm bunların birlikte organize edildiği yerler fuar alanlarıdır."

Yurt dışından gelen ve yurt içindeki firmalar arasında güçlü işbirliği olacağını söyleyen Bakan Işık konuşmasına söyle devam etti:

"Bölgemizdeki ve ülkemizdeki firmalar ile yurt dışından gelen firmalar arasında çok güçlü bir iş birliği doğacaktır. Dünya güçlü işbirliklerini öne çıkartıyor. 21 farklı ülkeden 120 yabancı firma fuarımızda var. Hem ilimizden hem ülkemizden çok iyi işbiriliğiyle ayrılacağını umuyorum."

21 ÜLKEDEN 120 YABANCI FİRMA

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da SANTEK 2014'e katılımın giderek artığını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

"Geçen yıl 167 firma ve kuruluş katılım göstermişti. Bu yıl bu sayı yaklaşık 250 firmaya çıktı. Doğu Marmara Bölgesi'nde yer alan illerimizdeki işletmelerimizin yanı sıra bu yıl başka illerden ve hatta uluslararası firmalarımız da katılım gösterdi. Geçen yıl büyük başarı ile gerçekleştirilen, 'Match4Industry eşleştirme' etkinliğimiz bu sene yine SANTEK'14 ile eş zamanlı düzenleniyor. 21 farklı ülkeden 120 yabancı firma, Türk firmaları ile işbirliği yapmak amacıyla Kocaeli'ne geldiler. Etkinliğe Türk firmalarla beraber toplamda 250'yi aşkın firma katılıyor. Böylece bölgemizdeki firmalarımızı yabancı firmalar ile buluşturuyoruz. Umarız firmalarımız başarılı işbirlikleri kurarlar. Hedefimiz 2 bin üzerinde uluslararası iş görüşmelerinin gerçekleşmesidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title