Haberler

Bakan Işık, Gto Üyeleri ve Mali Müşavirlerle Bir Araya Geldi

GAZİANTEP (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Gaziantep Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

GAZİANTEP (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Gaziantep Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Bir dizi ziyaret ve açılış için Gaziantep'te bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk olarak Gaziantep Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Işık, Gaziantep Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası tarafından gerçekleştirilen 'Birinci Yılında Mevzuat Işığında Türk Ticaret Kanunu ve Şirketler Hukuku' konulu mali müşavirler bilgilendirme toplantısına katıldıktan sonra Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esnaf Oda Başkanları ile toplantı yaptı. Toplantıda Gaziantep'te hizmet sunan esnaf odalarının sorunları konuşuldu. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Bakan Fikri Işık'a sorunlara ilişkin bilgi verdi.

AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adayı Fatma Şahin, bilginin ve çağa ayak uydurmak için gerekli olan teknolojinin önemine değindi. Şahin, şunları söyledi:

"Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma anlayışında toplumsal barış ve huzuru sağlayabilmemiz için öncelikli konunun büyüme kapasitesi olduğu, büyüyebilmemiz için de mutlaka rekabeti yönetmemiz gerektiğini, rekabeti yönetebilmemiz için bilgiyi ve teknolojiyi merkeze koymamız gerektiğini görüyoruz. En küçük bir bakkal dükkanını yönetirken bile bilgiyi, insanı, teknolojiyi ve parayı iyi yönetmek gerektiğini anlıyorsunuz. Yeni dünya düzeni; katılımcılık, koordinasyon, işbirliği ve güç birliği demek. Yeni Türkiye anlayışı da bu. Gazi şehrimizde de mümkün olduğu kadar katılımcılığı sonuna kadar destekleyerek, şeffaf, hesap verebilir ve sektör temsilcilerinin karar masasında olacağı masaları çoğaltarak süreci yönetmenin ne kadar önemli ve doğru olduğuna inanıyoruz." Gaziantep'in gelişimine değinen ve bu değişimin Türkiye'ye yansımalarına dikkat çeken Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep'in üretme, yatırım, istihdam, ihracat, ve ticaret arzusu beni doğusu çok mutlu etti" dedi.

"AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de en fazla gelişen illerden bir tanesi belki de en fazla gelişen ili Gaziantep" diyen Bakan Işık, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tabii Gaziantep'in bu noktada en önemli avantajı; şehrin birlik, beraberlik içinde hareket ediyor olması. Şehirlerin ve ülkelerin gelişmesinde dinamo girişimciler, müteşebbisler, sanayi ve ticaret erbabıdır. Bu açıdan bizim sanayi ve ticaret odalarını göz ardı ermemiz mümkün değildir. Sanayi ve ticaret odalarını çok önemsiyoruz. Çünkü riski alan sizlersiniz. Üretimi ve ticareti yapan sizlersiniz. Ürettiğiniz malı dünyanın 167 ülkesine satmak için gece gündüz koşturan sizlersiniz. Bizim görevimiz öncelikle sizin önünüzdeki engelleri kaldırmak. Bizim görevimiz ülkenin istikrarını korumak. Bizim görevimiz sizin gittiğiniz her ülkede birinci sınıf ülke insanı muamelesi görmenizi sağlamak. Bizim görevimiz gerek üretim gerekse de ticarette önünüze konan engellerin tamamını ortadan kaldırmak. Diğer bir görevimiz de sizlerin üretim, istihdam, yatırım, ihracat, ticaret için yaptığınız çalışmalara destek vermek. Bunu gerek teşvik programları ile gerekirse hibe veya karşılıklı kredili destek programları ile yapıyoruz. Şu anda da en fazla üzerinde yoğunlaştığımız nokta da teknoloji düzeyimizi yükseltmek. Teknolojiye yatırım yapan firmalarımıza da ilave destekler sağlıyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan arasında KOSGEB destekli 'Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Modelleme Merkezi' (GETAM) projesinin protokolü imzalandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gaziantep Ticaret Odası Fikri Işık Ak Parti Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title