Haberler

Bakan Günay, 'Türkmenistan Kültür Günleri'nin Açılışını Yaptı...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, " Önümüzdeki günlerde Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Kırgızistan'da buna benzer kültür ve kardeşlik köprüleri kurmaya çalışacağız." dedi.

Türkmenistan Kültür Günleri Topkapı Kültür Park Amfi Tiyatro'da başladı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkmenistan"ın Kültür ve Yayınlar Bakanı Gürmurad Muradov, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile vatandaşlar katıldı. Türkmen kültürünün yaşatıldığı açılışta Türkmen sanatçılar açılışa katılan halkı, söyledikleri şarkılarla coşturdu.

"İSTANBUL BASINI'NI ÖZLEMİŞİM "

Tören başlamadan önce iki bakan kültür parkta bulunan Türki Cumhuriyetlerin kültür evlerini gezdi. Bakanı Günay kültür evlerini gezmeden önce, basın mensuplarına merhaba diyerek " İstanbul basınını özlemişim " şeklinde konuştu. İki bakan önce kültür park içinde bulunan Türkmenistan, Kazakistan, Tataristan'ın kültür evlerini gezdi. Bakanlar daha sonra Kırgızistan çadırını da gezdi. Ardından tören alanına geçen iki bakan ve protokol üyeleri ile vatandaşlar sıcaktan etkilendi. Bakan Günay'ın terlediği için gömleğinin ıslanması ise, dikkatlerden kaçmadı. Sıcak hava nedeniyle ceketini çıkaran Bakan Günay ve diğer protokol üyeleri zaman zaman zor anlar yaşadı. Açılış töreni İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mehteran takımının gösterisiyle başladı.

" DÜNYADA HİÇBİRŞEYİN YIKMAYACAĞI EN SAĞLAM KÖPRÜ TARİH VE KÜLTÜR KÖPRÜLERİDİR "

Açılışta bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkmenistan ile Türkiye arasında derin bir tarih bağı olduğunu kaydetti. Bakan Günay, " Bu tür etkinliklerin yapılması, Cumhurbaşkanlarımızın zirve toplantılarında kararlaştırılmıştı. Bunun somut adımlarından bir tanesini atıyoruz. Bunun devam edeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde hem Türkmenistan'da hem Azerbaycan'da ile hem Özbekistan'da hem Kırgızistan'da buna benzer kültür ve kardeşlik köprüleri kurmaya çalışacağız. Çünkü dünyada hiçbir şeyin yıkamayacağı en sağlam köprü, en temel köprü tarih ve kültür köprüleridir. Biz de bu köprüleri güçlendirmeye çalışacağız " dedi. Bakan Günay, Türkmenistan ile Türkiye'nin kültür, ticaret bağlarının giderek güçlendiğini kaydederek, " Ben aslında bu 21. yüzyılın Asya'dan yükselen yeni Türk devletleriyle, bütün medeniyetimizin şarkın ufuklarından doğuşuna tanıklık edecek bir yüzyıl olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu dileklerimiz gerçekleşir. " dedi. Türkmenistan Kültür ve Yayınlar Bakanı Gürmurad Muradov ise, konuşmasında iki ülke arasındaki kardeşliğe değindi. Bakan Muradov, bu tür kültür günlerinin iki ülke arasındaki kardeşliğin ispatı olduğunu kaydetti. Bakan Muradov, " Sayın Cumhurbaşkanlarının ikili milli münasebetleriyle ve Sayın Gül'ün son ziyaretiyle kardeşlik ilişkileri daha da pekişti. Türkmenistan Cumhurbaşkanı 2002'de Türkiye'ye düzenlediği ziyaret sırasında Türk halklarının kardeşliğini birliğini ve beraberliğini ispat etti. " diye konuştu.

BAKAN GÜNAY'A BORSOK VE KATTAMA İKRAMI

Konuşmaların ardından Türkmenistan'ın sevilen sanatçıları Gülşad Gardova, Taç Murat Karusov grubu, Atacan Berdiyov sahne alarak Türkmen şarkılarıyla halkı coşturdu. Bakan Günay da zaman zaman gösteriler ve şarkılara tempo tuttu. Gösteriler sırasında, protokol üyelerine Türkmenistan'ın geleneksel yemeklerinden, bir çeşit tuzlu hamur işi olan borsok ve kattama ikram edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title