Haberler

Bakan Güllüce ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Burdur'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, seçim çalışması yapmak üzere Burdur’a geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, seçim çalışması yapmak üzere Burdur'a geldi. Burdur'da sivil toplum örgütü başkanları ve partililerle Burdur Serenler Otel'de kahvaltı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin üzerinde bir engelleme projesinin oynandığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şöyle konuştu: "Türkiye'nin üzerinde bir engelleme projesi oynanıyor. Menderes'i rahmetle anıyorum, 1950 ile 1960 arasında muhteşem bir zıplama yaşadı Türkiye. Aklında hayalinde olmayan gelişmeleri kaydediyor. 1960'da Doğu Anadolu'da CHP'li bir vekil, 'Bana oyunu verecek misin teyze?' diye sorduğunda teyze ona 'Siz de çarık bulamıyorduk, bak ayağımda çarık var, bunu mu almak için geldin' diyor. Rahmetli Menderes'in çırpınışı ve CHP'nin de iktidar olamayacağım düşüncesi sonucunda engelleme projesi yaptılar. Bir hizmet projesinde çırpınan bir grup var. Bir de engelleme projesinde çırpınan bir grup var. Bunlar engelleme konusunda çok başarılıdır. Engelleme projesi yapıyorlar ve Başbakana darbe yaptırırlar, sonra astırırlar. 27 Mayıs'ı Başbakan asma bayramını 20 sene bize kutlattırdılar. Ne bayramı bu? 27 Mayıs bayramı. Başbakan asmanın bayramı mı olur? Seçim oldu, engelleme projesinin mimarı olan CHP, yine iktidar olamadı. Gelen hükümetler her ne yapmaya kalktıysa karşılarında engelleme projeleri ile muhatap oldu"

"ENGELLEYECEĞİZ' DİYORLAR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişte Boğaz Köprüsü'nün, Keban Barajı'nın yapılmasına karşı çıktıklarını hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şunları söyledi:

"Keban Barajı'na hayır, ikinci köprüye hayır, bugüne gelelim. Marmaray'ı yapmaya kalktı Recep Tayyip Erdoğan, proje hazır, Marmaray mühendislik olarak çok zor bir projedir. Dünyada nadir sayılacak mühendislik literatüre giren bir projedir ama CHP'nin projesi hazır, 'Marmaray'a hayır, yaptırtmayız'. Fakat engellemelere, uğraşmalara, didinmelere rağmen 4 sene engelleyebildiler yine Marmaray yapıldı. Şimdi 3'üncü boğaz köprüsünü yapıyoruz. Proje hazır. Hala 'Engelleyeceğiz' diyorlar. 'Yaptırtmayacağız' diyorlar. Üçüncü havaalanını yapıyoruz. Dünyanın en büyük havaalanı, bu sözün gelişi söylenmiş değildir. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. Yahu ay yıldızlı nüfus cüzdanı taşıyan herkesin, dünyanın en büyük havaalanıyla iftihar etmesi mi lazım? Bunu 'Engelleriz' demesi mi lazım? Recep Tayyip Erdoğan 'Yapacağım' diyor. Onlar da 'Biz sana yaptırtmayız' diyor. Sen engelleme projesini istediğin kadar yap. Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti olarak dünyanın en büyük havaalanını sana rağmen yapacağız.Sen de engelleyemeyeceksin. İşte 30 Mart seçimleri. Belediye başkanlarının seçilmesinden öte Türkiye Sayın Demirel'in söylediği gibi ikiye katlansın mı? Olduğu yerde dursun mu? Bu seçim budur. Bu seçim böyle bir seçimdir."

AK Parti hükümetinin Türkiye'de yaptığı yatırımları anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların iknası olmadan bir tuğla bile yıkılmayacağını kaydetti. Güllüce, Türkiye'nin ekonomisinin geliştiğini anlatarak şöyle konuştu: "Artık eski tip şehirler yerine büyük Türkiye oluşturuyor. Şehirler modern, güzel, yaşanabilir. Oyun alanları olan şehirler olması lazım. Onların sandığı Türkiye yok artık. Engellemek istedikleri Türkiye değil artık. Kentsel dönüşüm, kentsel yenilemeye ihtiyaç var. Hemen karşı çıktılar, 'Bu kentsel rant projesidir'. Ama aynı belediye başkanı, kentsel rantçılığa hayır der, benim ilçemde riskli alan ilan edilsin diye bakanlığa yazı yazar. Seçim geldi ya, kendisi istemiş ama vatandaşa çıkmış diyor ki, 'AK Parti sizin evlerinizi yıkmam için bana yetki verdi'. Pes yahu. Dün çıkardım, kendi yazılarını gösterdim. Tabi ortalık karıştı. Biz onlara gösteririz. Biz parti olarak Türkiye'de işsiz, aşsız, kimsesiz kimse kalmasın diye çalışan bir partiyiz. Hangi ismi verirseniz verin, kentsel dönüşümü yaparken, derdimiz deprem riskinin azalması, daha modern, daha insancıl, daha güzel yerlerde insanlarımızın yaşamasıdır. Biz kimsenin evinde gözü olan, onu evsiz bırakmak gibi bir kötülüğü aklımızdan geçirmeyiz. Geçirenlerin de gözüne çivi oluruz. Kimsenin malında mülkünde bizim gözümüz olmaz. Biz garib nasıl ev sahibi olur diye düşünürüz. Bu insanlar daha güzel evlerde yaşasın ama gittiler ne dediler. Yani AK Parti her işi bırakmış, gitmiş garibin evini elinden alacak. Yahu sizin kafanızın içindeki virüs kardeşim.

İnsanları evsiz, aşsız bırakmadıklarını anlatan Güllüce, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim derdimiz insanların ev sahibi olmasıdır. TOKİ aracılığıyla 600 bin üzerinde ev yapıldı. Ucuz krediler veriyoruz, imkanları iyi olan insanlar ev sahibi olsun diye. Herkesin ev sahibi olmasını arzularız. Burdur'da benim işim çok ama buradan sesleniyoruz. Biz Burdur'da tek bir Allah'ın kulunun tuğlasına, kendi isteği olmadan dokundurtmayız. Kendi rızası olmadan dokundurmayız. Hiç bir el dokunamaz o tuğlaya. Nasıl olur? Otururuz, konuşuruz. Rıza, gönül, istek dışında rağmen hiç bir yerde Türkiye'de kentsel dönüşüm yaptırtmayacağım. Halkla beraber, halkın kararına uyan bir yönetim anlayışımız var."

Bakan Güllüce, konuşmasından sonra AK Parti'ye yeni katılan üyelerin rozetlerini taktı. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu İdris Güllüce Ak Parti Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title