Haberler

Bakan Güllüce: Türkiye'nin Kalkınması Durdurulamaz

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin kalkınmasının 3-5 terör eylemiyle durdurulmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin kalkınmasının 3-5 terör eylemiyle durdurulmasının mümkün olmayacağını belirterek, "Kalkınma, gelişme yolunda ilerleyeceğiz. Hiçbir tezgah, oyun, manevra, bulaşıklık ve kumpas bu işi engelleyemeyecek" dedi.

Bakan Güllüce, Karabük Valiliği önünde Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Vali Alimoğlu'ndan makamında kentle ilgili bilgi alan Bakan Güllüce, gazetecilerin IŞİD'in Kobani saldırıları ve Türkiye'de yaşanan olaylara ilişkin sorularını cevaplandırdı. Türkiye'nin, Suriye ve Irak halkına kapılarını açtığını, ayrım yapmadan terörden kaçanları kabul edip insani bütün yardımları yaptığını ifade eden Bakan Güllüce, "Bu konuda dünyanın bütün ülkelerinin önündeyiz biz. Dünyada başka ülkelere, insanlara yardım yapmada üçüncü ülkeyiz. Bundan da iftihar ediyoruz" dedi."

'DENSİZLİK'

Bu toprakların insanlarının paylaşmayı, yardımı seven insanlar olduğunu vurgulayan Bakan Güllüce, "Bu devlet geleneğimizde olan bir şeydir. İnsani yardım konusunda herkes haddini bilsin, Türkiye'yi eleştirmesin. Dev ekonomisi olan ülkelerin önündeyiz bu konuda. Tezkereye 'hayır' diyeceksin, sonra da 'Kobani'ye niye yardım edilmiyor?' diyeceksin. Bu da başka bir densizlik" diye konuştu.

Terörden kaçanların Türkiye'de oldukça konforlu bir şekilde yaşadıklarını, devletin yanında özel şahısların da yardımda bulunduğunu belirten Bakan Güllüce, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da söyledi. Dileriz bu gelen insanlar bir sonraki Kurban Bayramı'nı kendi ülkelerinde kutlarlar. Oradaki problemler biter ve kendi ülkelerine giderler inşallah diye temennide bulunuyoruz" dedi.

'HAYALE KAPILMASINLAR'

Büyük bir ülke olan Türkiye'nin kalkınmasının 3-5 terör eylemiyle durdurulmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Güllüce, şöyle dedi:

"Ülkeyi karıştırmaya çalışanlar hiç hayale kapılmasınlar. Bu Anadolu toprakları nice böyle olaylar atlatmış ve ayakta kalmasını bilmiştir. Özellikle vatandaşımız moralini bozmasın. Devletimiz, milletimiz güçlüdür. Kalkınma, gelişme yolunda ilerleyeceğiz. Hiçbir tezgah, oyun, manevra, bulaşıklık ve kumpas bu işi engelleyemeyecek. Herkes moralini sağlam tutsun. İnşallah zaman içinde düzelecektir."

Tampon bölge konusunda Fransa'nın destek verdiğini hatırlatan Güllüce, "Herhalde İngiltere de destekleyecek, görünen öyle. Dış politika bir süreç gerekiyor" dedi.

Çevre ve şehircilik konusunda önümüzdeki günlerde düzenlenecek uluslararası sempozyumun alt yapı çalışmaları için kente gelen Bakan Güllüce, valilik ziyaretinin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nı, daha sonra da Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Ak Partili Nejdet Aksoy'u ziyaret etti. - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Güllüce Ak Parti Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title