Haberler

Bakan Güllüce'den Önemli Uyarı

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Büyük Sanayi Tesislerini Online Takibe Aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla dev sanayi tesislerinin çevre kirliliğine sebep olup olmadığını 7 gün 24 saat online takip edilecek. Online takip ile merkezi teknik altyapısını tamamlayan Bakanlık, online bağlantı zorunluluğu getirilen tesislerin bu süreçte yapmış olduğu çalışmaları büyük bir hassasiyetle takip etmeye devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 24 Nisan 2014 tarih ve 2014/12 sayılı Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) genelgesi ile kirletici vasfı yüksek sanayi tesislerine, baca gazlarını Bakanlık merkezine online bağlamaları için zorunluluk getirdi.

Yayınlanan genelgeye göre; Çimento Fabrikaları, Doğalgaz Çevrim Santralleri, Şeker Fabrikaları, Termik Santraller, Demir- Çelik Fabrikaları, Petrokimya Tesisleri, Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesislerinin 31.12.2014 tarihine kadar,

Otomotiv Fabrikaları, Gübre Fabrikaları, Lastik Üretim Tesisleri, Cam Üretim Fabrikaları, Kimya Fabrikaları, Ağaç İşleme Tesisleri, Kireç Fabrikaları, Asit Üretim Tesisleri, Gıda Fabrikaları, Kâğıt Fabrikaları, Tekstil Fabrikalarının 31.12.2015 tarihine kadar,

Yukarıdaki sektörel gruplara girmeyen diğer işletmelerin ise 31.12.2016 tarihine kadar Bakanlığa online veri aktarımı işini tamamlamış olması zorunluluğu bulunuyor.

31.12.2014 tarihi sonuna kadar Bakanlığa online veri aktarmaya başlamış olması gereken sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerden henüz veri aktarımına başlamamış olanların, alt yapılarını tamamlayıp, söz konusu veri aktarım işini ivedilikle tamamlamaları gerektiği yaklaşık 220 sanayi tesisine resmi yazı ile bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise bağlantıya hazır olan tesisleri de veri bağlantı işlemlerinde yığılma olmaması ve teknik bir problem yaşanmaması için son günü beklememeleri yönünde uyardı. Bakan Güllüce, belirtilen tarihlerde online bağlantılarını tamamlamamış olan işletmelere 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili hükümlerine göre idari yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İdris Güllüce Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title