Haberler

Bakan Güllüce Bağcılar'da 57 Tesisi Hizmete Açtı

Bağcılar’da 57 yeni tesis, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı törenle hizmete sunuldu.

Bağcılar'da 57 yeni tesis, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katıldığı törenle hizmete sunuldu. Bakan Güllüce, burada yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirerek, "CHP İstanbul'u eskiye götürmek istiyor" dedi.

Bağcılar Kestane Bahçesi ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 57 yeni tesisi hizmete sundu.

Güllüce, burada yaptığı konuşmada Bağcılar'ın ve İstanbul'un geçmişte yaşadığı sıkıntıları hatırlatarak, ilçenin belediyecilik anlamında geldiği noktayı vurguladı. Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın Bağcılar, kendisinin de Tuzla Belediye Başkanlığı görevine 1992 yılında geldiklerini anlatan Güllüce, "Eski Bağcılar'da merkezi yerlere yanınızda poşetle gidebiliyordunuz çünkü poşette iki tane ayakkabı bulundurmanız gerekiyordu. Çamurlu yollarda ayakkabınızı değiştiriyordunuz. Tavukçu Deresi'nin eski halini biliyorsunuz. Eski İstanbul ve Bağcılar'da gazoz şişesindeki su ile tıraş olunuyordu" dedi.

İstanbul'da Ümraniye'de ve Tuzla'da iki büyük çöplük olduğunu anlatan Güllüce, "Ümraniye'de çöplük patlayınca 38 vatandaşımız çöpün altında kaldı. Dünyada çöplükte insanın öldüğü tek belediye CHP'li belediyedir" diye konuştu.

Tuzla'da da çöplük yüzünden kadınların düşük yaptığını ve çocukların cilt hastalığına yakalandığını kaydeden Güllüce, gençlere seslenerek, "Sizler o zamanlar çocuktunuz bilemezsiniz. Anne ve babalarınızdan ne sıkıntılar yaşadıklarını dinleyin. Size masal gibi gelecek. Siz bol suyu olan konforlu hayatı yaşadınız. 2001 krizinde fabrikalar batmıştı. Türkiye, 1 milyar dolar kredi alabilmek için Dünya Bankası önünde takla atıyordu. IMF Heyeti Başkanı İtalyan Carlo Cotarelli, haftada bir Türkiye'ye gelirdi. Kaşları çatık ise kredi verilmiyor, çatık değil ise de kredi verilecek diye yorumlanıyordu" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP'yi de eleştiren Güllüce, "Onlar, İstanbul'u ve Bağcılar'ı eskiye götürmek istiyorlar. Sen Bağcılar'dan, İstanbul'dan, Türkiye'den havanı alırsın" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN MİLLETİN İÇİNDEN ÇIKTI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İBB Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Güllüce, "O, milletin içinden çıktı. 'Ağzı çorba kokan aileden geliyor, İstanbul'u nasıl düzeltecek?' dediler. Hepimiz bununla şeref duyarız. O lider geldikten sonra İstanbul bugünkü durumuna kavuştu. İçme suyu dahi bulamayan İstanbullu, bedava yüzme havuzlarına kavuştu" dedi.

Türkiye'nin artık kendi silahını, uçağını yapacak seviyeye ulaştığını ve ekonomisini üçe katladığını da ifade eden Güllüce, "Türkiye, şimdi dünyanın değişik coğrafyasındaki yoksul ve yetimlere 2 milyar dolar yardım yapabilen bir ülke haline geldi" diye konuştu.

Törenin yapıldığı Kestane Bahçesi'nin bulunduğu yerin eski halinin fotoğrafını gösteren Güllüce, "CHP İstanbul'u işte bu eski haline döndürmek istiyor" şeklinde konuştu.

"SÖZ DEĞİL, İŞ ÜRETİYORUZ"

1992'nin Bağcılar için bir milat olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise geçmişte öğretmen ve memurların ilçede yaşamak istemediğini anlattı. Çağırıcı, "Her yaştan her kesime ücretsiz hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz. Bağcılar Engelliler Sarayımızda 6 bin 500 engelli kardeşime hizmet veriyoruz. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizde kadınlarımız kurs görüyor, meslek sahibi oluyor" açıklamasını yaptı.

Bağcılar sakinlerinin duasını alarak hizmet verdiklerini kaydeden Çağırıcı, ilçenin artık 6 metro hattı ve 1 tramvay istasyonu ile konuşulduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a katkılarından dolayı minnettar olduğunu söyledi. 6 yılda 7 uluslararası sempozyum düzenlediklerini de söyleyen anlatan Çağırıcı, Bağcılar'ın yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti. Çağırıcı, "Bağcılar'dan gazetelerin ekonomi sayfalarında övgüyle bahsediliyor" dedi.

Konuşmaların ardından 100. Yıl, Mahmutbey ve Fatih Mahallelerindeki noktalara canlı bağlantı yapıldı. Bu arada Başkan Çağırıcı Bakan Güllüce'ye bir vazo hediye etti.

Güllüce daha sonra Kaymakam Erdal Çakır, Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Uçak birlikte kurdeleyi keserek tesisleri hizmete sundu.

Öte yandan, program öncesinde Bakan Güllüce Kestane Bahçesi Sosyal Tesislerini gezerek bilgi aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Lokman Çağırıcı İdris Güllüce İstanbul Bağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title