Haberler

Bakan Güllüce: Aritmetik Eğitimini Değerli Adaya Tavsiye Ediyorum

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediyesi'ni ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Güllüce, seçimi kazanan Hilmi Türkmen'i tebrik ederken CHP adayı İhsan Özkes'in açıklamaları eleştirdi. Güllüce, "İlkokul da öğretiyorlar. 9 bin... Anadolu'da bir ilçe. Bu kadar fark var. Benim bildiğim 1 farkla olunca kazanılıyor. Yani 9 bin, 1'den büyük herhalde. O yüzden aritmetik eğitimini değerli adaya tavsiye ediyorum" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediyesine gerçekleştirdiği ziyarette yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni belediye başkanı Hilmi Türkmen'i tebrik eden Güllüce, " Mutluluğum Hilmi kardeşimizin Üsküdar Belediye başkanı oluşudur. Ak Partinin Türkiye'de aldığı bu büyük zafere Üsküdarımızda katılmıştır. Vatandaş isabetli bir tercih yapmıştır. Dünyanın üzerinde operasyon yapmak istediği Türkiye'ye sahip çıkmıştır. Tüm küresel güçlere karşı vatandaşımız " hayır " demiştir. İstanbul'da da çok büyük bir zafer elde edilmiştir. 680 bin fark çok büyük bir fark. 10 ilin nüfusa kadar CHP'ye fark atmıştır. Az diyorlarsa önümüzdeki seçimlerde 11 fark atmayı deneyebiliriz" dedi.

İdris Güllüce, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes'in 'Aslında seçimi ben kazandım' açıklamalarına yönelik olarak "İlkokul da öğretiyorlar. 9 bin... Anadolu'da bir ilçe. Bu kadar fark var. Benim bildiğim 1 farkla olunca kazanılıyor. Yani 9 bin, 1'den büyük herhalde. O yüzden aritmetik eğitimini değerli adaya tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce, Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını servis etme şekline ilişkin eleştirilere yönelik olarak da "Yenilmeyi de uygarca yapmak lazım. Türkiye muhalefeti mağlup etmiştir. Bu mağlubiyetin acısını kalkıp da ona buna yüklemenin bir anlamı yoktur. Muhalefet niye bu millet bana 60 senedir oy vermiyor diye kalkıp kendisini çek etsin. Kalkıp da AA'yı kötülemeyle, AA'daki 2 saat farkla; şöyle olmuş ta böyle olmuş ta, ne olacak. Tut ki şöyle oldu böyle oldu, sonunda 2-3 saat sonra Türkiye'de sonuçlar net ortaya çıkıyor. Bu yüzden AA hiç kazanmadı deseler ne olurdu, hepsini kazandı deseler ne olurdu. Sayımı da yüksek mahkemeler yapıyor. Adalet yapıyor. Dolayısıyla AA, Türkiye'nin kurtuluş savaşında imzası olan bir kurum. Bu yüzden kurumları yıpratmanın bir gereği yok. AA, Mustafa Kemal'in çok önem verdiği bir kurum. O yüzden de böyle ajanslarla, kurumlarla uğraşarak bir yere varılacağı yok" dedi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Üsküdar Belediyesi İdris Güllüce İhsan Özkes Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title