Haberler

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da Doğaya Keklik Salıverdi

Güncelleme:

Bakan Eroğlu, bayramlaşma programları için gittiği memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, Şuhut Keklik Üretim İstasyonunda üretilen keklikleri doğaya salıverdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramlaşma programları için geldiği memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, Şuhut Keklik Üretim İstasyonu'nda üretilen keklikleri doğaya salıverdi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu ve diğer protokol üyeleri, Bolvadin ilçesinde bayramlaşma programına katıldıktan sonra Kemerkaya beldesi yakınlarında 100 kınalı, 100 de çil olmak üzere 200 kekliği doğaya bıraktı.

Bakan Eroğlu, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde 75 bin kınalı kekliği üreterek değişik yerlerde doğaya salıverdiklerini söyledi.

Süneyle ve keneyle mücadele için keklikleri doğaya bıraktıklarını belirten Eroğlu, "Kene için ne kadar etkili bilemiyorum ama süneyle mücadelede kimyasal madde kullanmak yerine keklikler tabiat için çok faydalı. Şimdi kınalı keklikten sonra çil keklik üretmek için harekete geçtik. Bugün, ilk kez ürettiğimiz çil keklikleri de doğaya salıyoruz. Burası ormanlık alan olduğu için kekliklerin burada yuva yapması çok daha kolay olacaktır" dedi.

Eroğlu ve protokol üyeleri, Emirdağ ve Bayat ilçelerinde de vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Bolvadin Şuhut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title