Haberler

Bakan Eroğlu: Adrasan'a 30 Bin Fidan Dikildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan'da geçen yıl Haziran ayındaki büyük orman yangınında zarar gören alana 30 bin fidan dikildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan'da geçen yıl Haziran ayındaki büyük orman yangınında zarar gören alana 30 bin fidan dikildiğini söyledi.

Kumluca'ya bağlı Adrasan tatil bölgesinde geçen yıl Haziran ayında yaşanan orman yangınının ardından yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sarp arazide çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangında 140 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti. Yangına bütün imkanlar seferber edilerek müdahele edildiğini aktaran Bakan Eroğlu, "Hava muhalefetine ve zor arazi şartlarına rağmen orman teşkilatının bu özverili ve cansiparane çalışmaları neticesinde yangını kısa sürede söndürdük. Orman yangınını söndürdükten sonra zarar gören alanı hemen ağaçlandırmak için çalışmalarımızı başlattık" dedi.

'1.5 TON TOHUM SERPİLDİ'

Öncelikle yanan ağaçların damgalandığını ve bu ağaçların kesilerek 15 Ekim 2014 itibariyle sahadan çıkarıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Zarar gören 140 hektarlık alanın 100 hektarında tabii gençleştirme, 40 hektarında ise yapay gençleştirme çalışmaları yapıldı. Tabii gençleştirme çalışmaları kapsamında sahanın tamamına 1500 kilogram kızılçam tohumu serpildi. Yapay gençleştirme çalışmalarının yapıldığı 40 hektar alanın 18 hektarı dozerle sürüldü. 22 hektar sahada ise ekskavatörle dikim çukurları açıldı. Hazırlığı tamamlanan bu sahalara fıstıkçamı, servi, harnup, erguvan ve zakkum türlerinden 30 bin fidan dikilerek, sahanın korunması gayesiyle de etrafına 8 kilometre dikenli tel çekildi."

Adrasan'da yanan alanların en kısa sürede eski yeşil günlerine dönmesi için ne gerekiyorsa yapıldığını belirten Bakan Veysel Eroğlu, "Adrasan'da olduğu gibi diğer yanan alanlarda aynı yıl ağaçlandırma mevsiminde tekrar ağaçlandırılıyor. Bizim dönemimizde yanan orman alanlarının 1 metrekaresi dahi başka bir maksatla kullandırılmadı. Böyle bir durumun söz konusu olması dahi mümkün değil" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Kumluca Antalya Adrasan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title