Haberler

Bakan Elvan Yatırımları Değerlendirdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yapımı devam eden Karaman-Konya arası hızlı tren seferlerinin proje bitim tarihi olan 2017 yılından önce önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yapımı devam eden Karaman- Konya arası hızlı tren seferlerinin proje bitim tarihi olan 2017 yılından önce önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Polisevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek Karaman'daki ulaştırma yatırımlarını değerlendirdi.

Bakan Lütfi Elvan, bir gazetecinin Karaman-Ereğli arasında yapımı devam eden hızlı tren hattının hizmete açılmasıyla birlikte trenin Ereğli'de durmadan yoluna devam edeceği yönünde söylentiler olduğunu hatırlatması üzerine, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Bakan Elvan, Ereğli'ye hızlı trenin 2016 yılında ulaşacağını dile getirerek, "Acaba ben nasıl ve ne şekilde bakanlığın yaptığı çalışmaları, hükümetin yapmış olduğu çalışmaları karalayabilirim, halkı onlara karşı provoke edebilirim arayışı içerisinde olan belirli kesimler var. Bunların hiçbirine itibar etmeyiniz. Biliyorsunuz Karaman-Ereğli-Ulukışla hızlı tren projesinin ihalesine çıktık. Dolayısıyla biz bu yıl bir aksilik olmazsa yapımına da başlayacağız. Hızlı trenimiz de Ereğli'de duracak. Bununla ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bu projelerimizi de hızlandırdık. Özellikle onu da ifade edeyim. Biz belki 2017'den önce de açabiliriz. Ben arkadaşlarımı sürekli olarak teşvik ediyorum. Özellikle yüklenici firmalarının daha hızlı çalışıp daha fazla mesai harcamalarını istiyoruz ki, bunun neticelerini de gördük görüyoruz. Şu anda Karaman ve Konya arasındaki hızlı tren projesi çalışmaları biliyorsunuz aşağı yukarı Çumra'ya yaklaştı. Çok az bir kesim kaldı. Bizim hedefimiz aslında Karaman ile Konya arasındaki hızlı tren açılışını 2016 yılında gerçekleştirmekti. Ama biz bunu bir yıl öncesine çektik. İnşallah 2015 yılında Karaman-Konya arasındaki hızlı tren hattını işletmeye açacağız. İnşallah Ereğli'ye de hızlı treni 2016 yılında ulaştırmış olacağız" dedi.

Bakan Elvan, Karaman-Ereğli arasında yapımı devam eden duble yol çalışmalarıyla ilgili, "Bu yıl sonu itibariyle Ayrancı'ya kadar ulaşacağız. Ayrancı'ya kadar olan bölüm tamamlanmış olacak. 2015 yılında ise Ayrancı-Ereğli arasındaki kısmı tamamlayacağız. Dolayısıyla 2015 yılının yazında inşallah sizler Karaman'dan Ereğli'ye bölünmüş yol üzerinde seyahat etme fırsatına kavuşmuş olacaksınız" diye konuştu.

"KARAMAN'DA 2 YIL İÇİNDE ULAŞTIRMA PROJELERİ TAMAMLANACAK"

Karaman'da karayolu olarak çok sayıda projelerinin bulunduğunu ifade eden Bakan Elvan, projelerin 2 yıl içinde tamamlanması için uğraş verildiğini vurguladı. Bakan Elvan, "Şu an itibariyle aşağı yukarı eski parayla bir katrilyon liraya yakın bir proje stoğumuz var. Benim taahhüdüm şuydu, hala da arkasındayım. İki yıl içerisinde bu projelerin hepsini tamamlayacağız. Bu konuda herhangi tereddüdünüz ve kaygınız olmasın. Karaman'ın güney çıkışı da, doğu çıkışı da, batı çıkışı da hangi tarafına bakarsanız bakın şantiye var. Her tarafta çalışmalar var. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Biliyorsunuz Karaman Çevre Yolu'na başladık. Bu yıl 12 kilometrelik kısmın toprak işlerini tamamlayacağız. Şimdiden tarihi de veriyorum. İnşallah 2015 Mayıs'ından önce de çevre yolunun bu kısmını açacağız. Kalan kısma da başlayacağız. Diğer taraftan Ereğli-Konya yolu arasındaki güzergaha da başlayacağız inşallah. Tabi onunla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Mersin Mut yolu çıkışını yapılan çalışmalarla rahatlatacaklarını söyleyen Bakan Elvan, "Buraya bir üst geçit ve çıkış sağlayacağız. Bununla ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Biliyorsunuz o bölge bir dere yatağı bataklık bölgesi. Onun için aşağı yukarı 20 metrenin üzerinde kazıklar çakılıyor şuanda ki, bu önemli bir yatırım bizim için. Mut yoluna çıkışı inşallah rahatlatacağız. Bölünmüş yol halinde çıkışı gerçekleştirmiş olacağız. Karaman-Konya arasındaki bölünmüş yol çalışmalarımızı BSK yani sıcak karışım olarak tamamlıyoruz. Refüj çalışmalarına da başladılar. Özellikle ben şunu arzuluyorum Kazımkarabekir'den Karaman'a kadar olan kısmın orta refüjün ağaçlandırılmasını istiyorum. Bir başka çalışmamız Karaman-Bucakkışla-Ermenek yolu. Bu yoldaki çalışmalarımız süratle devam ediyor. Biliyorsunuz özellikle Karaman-Bucakkışla-Ermenek güzergahının fiziki şartları oldukça sert, coğrafi koşullar itibariyle oldukça sıkıntılı bir bölge. Dolayısıyla verdiğim talimatlarda arkadaşlara, 'Bu bölgede özellikle kış koşullarının sert geçmesinden dolayı mutlaka burayı bütünlü sıcak karışım yapalım' dedim. Kaliteli asfalt olacak. Onun ihalesine çıktı arkadaşlarımız. Bu yıl sonuna kadar Bucakkışla'yı da birkaç kilometre geçecek şekilde bu yolu da hizmete sunacağız. Mut-Ermenek arasındaki güzergah biliyorsunuz orada da yol standardı oldukça düşüktü. Çok sıkıntılı bir yoldu. Bu yıl sonu itibariyle 45 kilometrelik kesimin tamamını bütünlü sıcak karışım olarak geniş yol olarak tamamlayacağız. Ermenek'e kadar olan kısmın da ihalesine çıkıldı. Önümüzdeki yıl da kalan kısım tamamlanacak" diye konuştu.

SARIVELİLER İLÇESİNDEKİ YATIRIM

Sarıveliler-Kuşyuvası arasındaki yolda yükleniciden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntıyı gidermeye çalıştıklarını aktaran Bakan Elvan, "Sarıveliler-Çay arasındaki yolun yapımına devam ediyoruz. Yine Kuşyuvası'ndaki tüneller bitmek üzere. Bu ay iki büyük tünel bitmiş olacak. Bir tanesi 1.4 uzunluğunda bir tanesi 600 metre uzunluğundaki bu tünellerden bu ay sonunda geçiş vermeye başlayacağız. Muhtemelen Eylül ayı sonu itibariyle de diğer üç tünelden de geçiş vereceğiz. Bir başka müjde de Kuşyuvasıyla Mahmutlar arasındaki yolun projesini bitirdik. Yine bir ağ standında 12 metre genişliğinde bir yol yapacağız. Özellikle dağlık kesimlerde mutlaka bu bütünlü sıcak asfalt çalışmasını yapmamız gerekiyor. Bir başka önemli projemiz Eiste Deresi. Burası aşağı yukarı 4 kilometrelik bir güzergah orası. Kıvrılarak gidiyoruz ve orada özellikle çok keskin virajlar var. Orayı biz 500 metrelik bir viyadükle geçiyoruz ve aşağı yukarı 4 kilometre yol kısalmış olacak. Onunla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Sertavul'a kadar olan kısmın bütünlü sıcak karışım olarak ihalesine çıkmış idik. Özellikle kışın araçların yolda kaldığı bir bölüm var. O bölümü siz de biliyorsunuz. Bu amcamın çeşmesinin olduğu bölgede bir viyadük birde tünel çalışması yapıyoruz. Dolayısıyla Sertavul'u geçerken hiçbir araç yolda kalmayacak. Aralık sonu itibariyle hem viyadük hem de tünel ihalesine çıkacağız. O bölgedeki sıkıntıyı da gidermiş olacağız" ifadelerini kullandı. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Karaman Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title