Haberler

Bakan Elvan Karaman'da

Güncelleme:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'da düzenlenen Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye finaline katıldı.

PTT Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl 43.'sü gerçekleştirilen Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye finali Karaman'da gerçekleştirildi. 1. İstasyon Caddesi'nden başlayan yarışmanın startını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan verdi. PTT Genel Müdürü Osman Tural, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ve vatandaşların da katıldığı törende konuşan Bakan Elvan, AK Parti hükümetleriyle birlikte Türkiye'nin bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini belirtti. Bakan Elvan, PTT Genel Müdürlüğü'nün diğer kamu kurumları gibi değişim ve dönüşüm sürecine çok iyi ayak uyduran kurumlardan bir tanesi olduğunu söyleyerek, Karaman'a Selçuklu mimarisinde güzel bir PTT binası kazandıracaklarını dile getirdi.

"Karaman'ın Rekabet Gücü Artıyor"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ulaşım altyapısı güçlü şehirlerin kalkınmada kısa sürede mesafe aldığını anımsatarak: "Karamanımız her geçen gün büyüyor, gelişiyor ve her geçen gün rekabet gücü artıyor. Burada ulaşım alt yapısı son derece önemli. Güçlü bir ulaşım alt yapınız varsa, diğer illerle güçlü bir bağlantınız varsa özellikle gelişme anlamında, kalkınma anlamında çok kısa sürede mesafe kat edebilirsiniz. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Özellikle demiryolu ve karayolu projelerimiz hızla devam ediyor. Bugün itibariyle aşağı yukarı 3 milyar liralık proje tutarı olan hızlı tren yatırımına başlamış bulunuyoruz. Biliyorsunuz Karaman-Konya istikametindeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de Karaman-Ulukışla arasındaki çalışmalar da başlayacak. Hızlı tren alt yapısını oluşturmaya başlamış olacağız. Diğer taraftan Karaman'a ister kuzeyden, ister güneyden, ister doğudan, ister batıdan nereden gelirseniz gelin her yerde şantiyelerimiz var. Yine turizm alanında, spor alanında çok önemli gelişmeler olacak. Gençlik ve Spor Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Karamanımıza çok güzel bir stadyum kazandıracağız. Yine ilçelerimize de spor alanlarını kazandıracağız. Bunların planlamasını da yaptık" diye konuştu.
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından verildi.
Buradaki programın ardından, Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında alınan makine ve ekipmanların tanıtıldığı programın açılışı yine Bakan Elvan tarafından yapıldı. Daha sonra Karaman Belediyesi'ne gelen Bakan Elvan ve beraberindekiler, Kent Konseyi bünyesinde geçtiğimiz ay kurulan Kadın ve Engelli Meclisi'nin toplantısına katıldı.

"Belediye Başkanımız Yıllardır Arzuladığım Bir Hadiseyi Gerçekleştirdi"

Karaman Belediyesi ziyaretinde Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kadın Meclisi ve Engelli Meclisi üyeleriyle buluşan Bakan Elvan, bu oluşumların kurulmasını yıllardır arzu ettiğini belirterek Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven'e teşekkür etti. Bakan Elvan buradaki konuşmasında şunları söyledi:

"Gerçekten benim yıllardan beri arzuladığım ve bir türlü gerçekleştiremediğimiz bir hadiseyi Belediye Başkanımız ve Kent Konseyi Başkanımız gerçekleştirdi. Benim sizlerden bazı isteklerim olacak. Mahallemizde, beldemizde, ilçemizde engelli her hangi bir vatandaşımız var ise bu vatandaşlarımız sorunları var mıdır? Kimlerdir? İşle ilgili sıkıntıları var mıdır? Biz bunları nasıl ve ne şekilde çözebiliriz? Mutlaka bunları köy köy, belde belde, mahalle mahalle çıkarmalıyız. Hiç bir engelli vatandaşımız, bana sahip çıkan olmadı şeklinde bir söz söylememeli. Bunun için ne gerekiyorsa biz her türlü desteği vereceğiz ve vermeye devam edeceğiz. Biliyorsunuz belediye binasında bir çağrı merkezi kurduk. Özellikle engelli kardeşlerimizi alacağız. Şu an 250 kişi çalışıyor ve bu sayıyı 400e kadar çıkartacağız. Engelli olan kardeşlerimizi özellikle çağrı merkezinde çalışabilecek olanları değerlendireceğiz. Bu çerçevede özellikle Engelliler Meclisi Başkanımız Durmuş Beye büyük sorumluluk düşüyor.

Yine çok memnun kaldığım ve arzu ettiğim bir husus, Kadın konseyi idi. Ben huzurlarınızda Kadın Meclisi başkanlığına seçilen Prof. Dr. Aliye Çınar hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Hem kendi bilimsel altyapısı itibari ile hem de kadınların sorunlarını tespiti itibari ile bizlere çok önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Kadın konseyimizin de mahalle mahalle, belde belde, köy köy çalışıp kadınlarımızın sorunlarını tespit edip, bunları bir eylem planına dönüştürüp kadınlarımızın sorunlarını çözme yönünde somut adımlar atmalıyız diye düşünüyorum. Bu noktada da bizim üzerimize düşen bir sorumluluk var ise gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Devletimizin kadınlara yönelik bir çok imkânı mevcut fakat bir çok kadınımızın, kızımızın bunlardan haberi yok. Bu konuda da bilgilendirilme yapılması gerekiyor."

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'dan ayrılmadan önce yatırım alanlarını da gezerek çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özgür Ertuğrul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title