Haberler

Bakan Davutoğlu'dan Başkan Akyürek'e Ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.

Teşkilat üyeleri ve belediye başkanları ile istişare toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, mehter takımı tarafından karşılandı.

Başkan Akyürek'i tebrik eden Bakan Davutoğlu, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanının arttığını hatırlatarak, Konya'nın 60 ülkeden daha büyük bir coğrafyaya hizmet vereceğini kaydetti. Bakan Davutoğlu, büyükşehir belediye başkanını geçmişte çok ziyaret ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Ama bu ziyaretin özel bir anlamı var. Artık sadece merkez büyükşehir belediye başkanımız değil, belki de dünyada en geniş alana hizmet sunacak ve en geniş alanda yetki kullanacak büyükşehir belediye başkanı olarak da bu sefer ziyaret ediyoruz."

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Türkiye'de idari yapıda büyük bir devrim gerçekleştiğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu devrimin en büyük laboratuarı tabiri caizse Konya olacak. 30 Mart seçimleri hepimiz için hayati önem taşıyordu. Ülkenin genel siyaseti bakımından önem taşıyordu. Ama yerelde de Konya'mız açısından özel bir önem taşıyordu. Allah'ın takdiri ve milletimizin teveccühü ile çok büyük bir başarı kazandık. Türkiye genelinde büyük bir başarı kazandık. Ama Konya'mızda da yine büyükşehirler arası en büyük oyu Konya'da elde ettik. Bu büyükşehir belediye başkanımızın 10 yıllık tecrübesi Konyalı hemşehrilerimizin, kardeşlerimizin üzerinde bıraktığı etkinin büyük bir payı var. 31 ilçeyi ziyaret ettik bu kampanya esnasında. Her birisi de Yeni Büyükşehir Yasası düzenlemesinden tabi büyük beklentileri olan ilçelerimizdi. Türkiye'de hiçbir Büyükşehir Konya kadar geniş bir alana hitap etmiyor. 60 ülkeden daha büyük bir coğrafyadan bahsediyoruz. Dolayısıyla büyükşehir belediye başkanımızın daha önce dirayetle, basiretle yürüttüğü görevine bu sefer aynı zamanda geniş bir alana yayılmış bir vilayet ölçeğinde yürütme sorumluluğu var. Bütün gün ilçe belediye başkanlarımıza da özellikle bunu vurguladım. Gerek basına açık gerek basına kapalı kısımlarda büyükşehir belediye başkanları ile çalışmalarında önem taşıyor. Biz de tabi bir ekip olarak milletvekillerimizle birlikte Ankara'da her türlü desteği vereceğiz."

Devlet büyüklerinden destek göreceklerine inandığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de 32 belediyenin kalkınması için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirterek "Dışişleri bakanımız seçim sürecinde 31 ilçemizde mitinglerle belediye başkanlarımıza büyük destek oldu ve birçok proje noktasında da bugüne kadar yapılması gereken hizmetler noktasında da her zaman belediyelerimizin yanında oldu. Bundan sonra da Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde yapılacaklar ile ilgili aynı şekilde belediyelerimizin her zaman yanında olduğunu ve olacağını biliyoruz." Tüm belediyeler adına Dışişleri Bakanına teşekkür eden Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımızla bir toplantıya iştirak ettiler. Bu vesileyle büyükşehir belediye başkanlığını ziyaretleri nedeniyle de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Konya yeni bir imtihandan daha geçiyor. Dünyada toprak alanı olarak 60 ülkeden daha büyük bir coğrafyaya hizmet vermeye başlayacağız. 206 belediyeden 32 belediyeye intikal etti. 32 belediye başkanı olarak Konya'mızın bu yeni dönemde de modern şehir olarak bir bütün olarak tamamının gelişimi topyekun kalkınmasının sağlanması konusunda canla başla belediyeler olarak inşallah çalışacağız."

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, Bakan Davutoğlu'na bir tablo hediye etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Tahir Akyürek Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title