Haberler

Bakan Çelik: Kobani İnsani Bir Mesele

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Çözüm süreci ne Erbil'e ne Kobani'ye sıkışır, çözüm süreci şantaj süreci değildir." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Çözüm süreci ne Erbil'e ne Kobani'ye sıkışır, çözüm süreci şantaj süreci değildir" dedi.

Bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Ömer Çelik, programda yaptığı değerlendirmeyi Twitter hesabından paylaştı. Bakan Çelik, bölgeyi bu noktaya getiren bazı yaklaşımları değerlendirdiğini belirterek, "Esed giderse, bu rejim devrilirse bunun yerine kimler gelecek diye bir soru sordular ve radikal grupların yerine geleceğini söylediler. Burada kasıt Suriye Ulusal Konseyi'ni ya da Özgür Suriye Ordusu'nu radikalizmle yaftalamaktı. Esed kaldığı sürece orada radikalizm büyüdü. Şimdi deniyor ki IŞİD ve benzeri örgütleri Esed'e karşı birileri büyüttü. Bu, Esed'in kalmasını isteyenlerin hayali bir radikalizmle ÖSO ya da Suriye Ulusal Konseyi'ni yaftalamak şeklinde sürdürdükleri çabanın devamı. Hakikaten insanlık dışı işlere imza atan radikal gruplar var. Terör gruplarını hakim kılmaya çalışanlar var. Bununla mücadele edelim. Ama buradan yola çıkarak Suriye halkının meşru mücadelesini radikalizmle yaftalama çabasına müsaade etmeyiz" dedi.

"Arap Baharı bütün bölge, dünya için büyük bir fırsattı. Bunun gelişini ilk gören ülkelerden biri Türkiye" diyen Bakan Çelik şunları kaydetti:

"Diğerleri Arap Baharı'nın sonucunda kendilerine yakın ya da uzak iktidarların mı geleceği tartışmasından veya demokrasi dalgasını bir kırılganlığa uğrattılar ve bu terörizm dalgası ortaya çıktı."

"KÜRTLERİN DİĞER GRUPLAR GİBİ SURİYE'DE KAZANIMLARINA KARŞI DEĞİLİZ"

Bakan Çelik şöyle devam etti:

"Suriye'deki Kürtlerin kazanımlarına karşıymışız gibi gösterilmemiz, bunun HDP'li milletvekilleri tarafından yapılması doğrusu çok ayıptır. Kürtlerin diğer gruplar gibi Suriye'de kazanımlarına karşı değiliz. Karşı olduğumuz bu bölgelerde PYD'nin diğer Sünni grupları, diğer Kürt grupları dışlayarak fiili yönetim oluşturması kabul edilemez. Türkiye'nin 49 kişiyi kurtarma karşılığında IŞİD'in Kobani'ye saldırmasına müsaade ettiğini söylemek açık bir yalandır. Sayın Cumhurbaşkanımız BM'de IŞİD'e karşı mücadelenin aralıksız sürmesi gerektiğini söylemiştir. Türkiye IŞİD'e yol verdi diyenler, bunu söyleyenler ister HDP'li, ister PYD'li olsun Kobani'deki Kürt halkını düşünmüyorlar. Onların dramı üzerinden kendileri için bir siyasi proje üretmeye çalışıyorlar. Biz Kobani'ye insani bir mesele olarak bakıyoruz. Kimsenin Kobani'deki insani dramdan özel siyasi projesini üretmesine izin vermeyiz. Türkiye insani yaklaşım üretmektedir. Türkiye'nin Kobani konusunda pazarlık yaptığı şeklinde konuşanlar açık bir yalan üretiyor ve bunların ne Kobani'deki ne de bizim tarafımızdaki Kürt vatandaşlarımızın iyiliği ile ilgili düşünceleri yok. Çözüm süreci ne Erbil'e ne Kobani'ye sıkışır. Çözüm süreci şantaj süreci değildir. Birilerinin gayrimeşru vergi toplamasına taviz süreci değildir, çözüm süreci demokrasi sürecidir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

ömer çelik kobani erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title