Haberler

Bakan Çavuşoğlu, Alanya'da Yerleşik Hollandalılarla Sohbet Etti

Bakan Çavuşoğlu, Alanya'da yerleşik Hollandalılarla sohbet ettiANTALYA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik Hollandalılarla sohbet etti.

Bakan Çavuşoğlu, Alanya'da yerleşik Hollandalılarla sohbet etti

ANTALYA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik Hollandalılarla sohbet etti.

Alanya Kaymakamlığını ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaymakam Mustafa Harputlu'yu ziyareti sırasında kaymakamlık çıkışında Antalya'da yerleşik olarak yaşayan Hollandalılarla selamlaştı. Çavuşoğlu, kendisiyle görüşmek için gelen ve uzun yıllardır Alanya'da yerleşik yaşayan Hollandalılar ile İngilizce sohbet etti. Alanya Kaymakamlığı önünde 10 Hollandalı ile tek tek sohbet eden Çavuşoğlu, son günlerde iki ülke arasında yaşanan politik sorunların Hollanda halkıyla ilgisi olmadığını kaydetti. Çavuşoğlu, "Burada herhangi bir sorun yaşıyor musunuz?" diye sordu. Hollandalılar ise herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve politik sorunların Hollanda vatandaşlarıyla ilgili olmadığının bilincinde olduklarını söyledi.

Elinde Türk bayrağıyla sevgi gösterisinde bulunan Hollandalı Sara Van Der Beek, 14 yıldır Alanya'da yaşadıklarını ve çok huzurlu olduğunu belirterek, "Burası, kendi ülkemden (Hollanda) hatta Avrupa'dan çok daha güvenli. Türk bakanlarının Hollanda'ya alınmamasına çok üzüldüm. Çok aptalca buluyorum" dedi.

Her ülke vatandaşının oy vermede ve istemede özgür olmasını isteyen Beek, "Ben de burada oy vermek istiyorum ama geçici kimlik belgem var. İnşallah yakında olacak. Hollanda'ya gitmeyi artık hiç düşünmüyorum."

Arie Ver Boon da Türk bakanları haklı bulduğunu ifade ederek, üzüntülerini dile getirmek için geldiğini kaydetti. Dünyanın her yerinde olaylar olduğunu anlatan Ver Boon, 16 yıldır Alanya'da ikamet ettiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını belirtti.

Cees de Groot ise Mersin'den Kahramanmaraş'a, İstanbul'dan Muğla'ya kadar birçok şehre gittiğini her kentin ayrı güzel olduğunu vurgulayarak, "Buraya gelmemizin tek nedeni, Türk bakana destek vermek" dedi.

(EA-RY)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Hollanda Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title