Haberler

Bakan Canikli'nin Açıklaması, Karadenizli İhracatçıları Umutlandırdı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin, Sarp Sınır Kapısı'nı ziyareti sırasında "sınır kapısındaki alt yapı eksikliklerin giderileceği ve Muratlı Sınır Kapısı'nın kısa sürede açılması için girişimlerini sürdürdürdüklerine" ilişkin açıklaması Doğu Karadenizli ihracatçıları umutlandırdı DKİB Yönetim.

ZAFER SEL - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin, Sarp Sınır Kapısı'nın alt yapı eksikliklerinin en kısa sürede giderileceği ve Muratlı Sınır Kapısı'nın açılması için çalışmaları hızlandıracağı yönündeki açıklamaları, Doğu Karadenizli ihracatçıları sevindirdi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Canikli'nin önceki gün Sarp Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamaları büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini anlattı.

Gürdoğan, bölgeden, tecrübeli bir kişinin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atanmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Sayın Bakanımız Nurettin Canikli'den ihracat camiası olarak ülkemizin en yoğun kapısı olan Sarp Sınır Kapısında yaşanan yoğunluğun azaltılması için kapının işlevsel bir hale dönüştürülmesini sağlayacak genişletme çalışmalarının bir an önce sonuçlanmasını talep ediyoruz. Bu taleplerimizi sayın bakanımız önceki gün bizzat incelemelerde bulunduğu Sarp Sınır Kapısı'ndan açıkladı. Bu kadar kısa bir sürede konuya hakim olması ve ihracatçıların sorunlarına anında çözüm üretmesi bizi oldukça memnun etti" şeklinde konuştu.

Kendisine bu duyarlılığı için teşekkür ettiklerine belirten Gürdoğan, Sarp Sınır Kapısının inşasına biran önce başlamasını beklediklerini söyledi.

Gürdoğan, Muratlı Sınır Kapısı'yla ilgili sorunların da çözüleceğine inandıklarını dile getirerek, Türkiye'nin Rusya Federasyonu'na karayoluyla Gürcistan üzerinden geçişi sağlayan ve önceki yıllarda açılışını sağladıkları Kazbegi-Verhni Lars karayolu güzergahındaki yoğunluğun her geçen gün arttığını vurguladı.

"Rusya'ya ihracatın artması, yoğunluğu da arttıracak"

Rusya'ya Ukrayna üzerinden yapılan karayolu taşımalarının Ukrayna'da yaşanan sorunlar nedeniyle Gürcistan üzerine yönelmesinin, Sarp Sınır Kapısının yoğunluğunu daha da arttırdığını vurgulayan Gürdoğan,  şöyle devam etti:

"Bu yoğunluğun önümüzdeki dönemde daha da artacak olması, bunun yanında Rusya'nın Avrupa menşeli gıda ürünlerine uyguladığı ambargo nedeniyle bu ürünlerin Rus ithalatçılar tarafından Ülkemizden temin edilmeye başlanması Rusya Federasyonu'na yönelik ihraç sevkıyatlarını daha da artıracak. Bunun için Sarp Sınır Kapısı'na alternatif olacak yeni bir kapı olarak Muratlı Kapısı ile ilgili Gürcistan Hükümeti tarafında yapılması gereken yatırımların ivedilikle yapılması konusunda Gürcü makamlarıyla görüşme yapılmasını Sayın Bakanımızdan bekliyoruz."

Gürdoğan, bunun yanında, Gürcistan üzerinden Rusya Federasyonu ve Asya coğrafyasına geçişi sağlayan Kazbegi-Verhni Lars karayolu güzergahındaki yoğunluğun azaltılması için de bu kapıya alternatif Güney Osetya Roky yolunun açılması konusunda Gürcü hükümeti nezdinde girişimlerde bulunulması gerektiğini kaydetti.

Gürdoğan, Rusya Federasyonu'na yapılan ihraç sevkıyatlarında hızlandırılmış ve basitleştirilmiş prosedürlerin uygulanmasını sağlayan Basitleştirilmiş Gümrük Hattı uygulamasının da Rusya'nın tüm gümrüklerine yaygınlaştırılmasını istediklerini ifade etti. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Canikli Doğu Karadeniz Gürcistan Muratlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title