Haberler

Bakan Canikli Babaocağına Gitti, Annesinin Elini Öptü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde annesi 88 yaşındaki Ayşe Canikli'yi ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde annesi 88 yaşındaki Ayşe Canikli'yi ziyaret etti.

Ankara'dan uçakla geldiği Trabzon'dan karayoluyla Giresun'un Alucra ilçesine geçen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, hemşehrileri tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenen Bakan Canikli, şunları söyledi: "Yeni bir dönemeci arkadaşlarımızla birlikte, AK Parti kadrolarıyla birlikte, hep birlikte inşa edeceğiz inşallah. Türkiye artık bundan sonra yeni bir atılım dönemiyle karşı karşıya. Geçmişteki sorunların büyük çoğunluğunu hallettik. Bundan sonra Türkiye'nin önü açık. Ama bunu yapabilmemiz için dualara ihtiyacımız var. Hamdolsun bu yola çıktığımızda destekler, dualar sadece Türkiye'den geliyordu. Ama bugün dünyanın bütün mazlum milletlerinin yaşadığı her coğrafyadan Cumhurbaşkanımıza, bu hareketin liderine, bu kadroya, bizlere dua var.Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, 2013 yılında Türkiye'nin dünyanın farklı bölgelerindeki insanlara ve ülkelere 3.7 milyar dolar yardım yaptığını kaydederek şöyle konuştu:

"Bu yardımı yapan aslında Türk milleti. Yani Türk milleti adına devletimiz ve AK Parti bu yardımları yapıyor. 2002 yılında en acil ihtiyaçlarını yurt dışından temin etmek amacıyla 3-5 kuruş döviz bulmak için IMF'ye, uluslararası finans kuruluşlarına her türlü tavizi veren, el açan ve isteyen bir Türkiye konumundaydı. El açan, yalvaran. Evet aynen böyleydik. Çok uzaklarda değil 12 yıl önce Türkiye böyleydi. 50-100 milyon dolar bulmak için bu ülkenin tarihiyle şerefine yakışmayacak şekilde uluslararası finans kuruluşlarının şartlarını kabul eden anlaşmalara imza atılıyordu. Bu gün her yıl 3.7 milyar doları karşılıksız dünya milletlerine, ihtiyacı olan ülkelere, mazlum milletlere, atalarımızın bize emanet ettiği o insanlara yardım yapıyoruz. Bu destek ve yardımlar sağlandıkça Türk milletine teşekkürler geliyor.

Canikli'ye, konuşmasının ardından Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı ile Alucra İl Genel Meclisi Üyesi kardeşi Durmuş Canikli plaket verdi. Bakan Canikli, daha sonra yürüyerek şehir merkezinde oturan annesi 88 yaşındaki Ayşe Canikli'yi evinde ziyaret etti. Annesinin elini öpen Canikli, kendisiyle bir süre sohbet etti. Canikli daha sonra Giresun'a hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Türkiye Giresun Alucra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title