Haberler

Bakan Çağlayan'a Onur Ödülü

Güncelleme:

Çağlayan, Mersin Girişimci İşadamları Derneği (MEGİAD) tarafından düzenlenen '2013 Altın Kale Ödülleri' töreninde 'Onur Ödülü'ne layık görüldü.

İşadamlarının katıldığı törende konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde, dışa açılmasında, dünyanın 241 gümrük bölgesine ihracat yapmasında ve uluslararası alanda iyi bir oyuncu olmasında, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın katkısının çok fazla olduğunu belirterek, "Rahmetli Özal'ın yaptıklarını biliyoruz ve hepimiz gördük. Özal'ın, o günün şartlarında başlattığı çaba son derece önemliydi" dedi.

Mersin'e hizmet etmekten şeref duyduğunu vurgulayan Bakan Çağlayan şöyle devam etti: " Mersin, Türkiye'deki bütün etnik kökenlerin ve inanç yapısının bir arada yaşadığı bir kenttir. Bunu Türkiye çapında yapmamız gerekiyor. Çanakkale'de canını verenlerin Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, Alevi, Sunni olduğu görülür. Hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. İnsanları rengine, ırkına göre ayırmanın inancımıza göre de yeri yoktur. Bu ülkenin birliğinden yana olan herkesin başımızın üstünde yeri var."

MEGİAD'ın dağıttığı 10 ödülün dağılımı şöyle oldu:

'Onur Ödülü' Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, 'Toplumsal Fayda Ödülü' Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 'Büyük Ödül' Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 'Girişimcilik Ödülü' Toros Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özveren, 'Altın Kale Marka Ödülü' Okyay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Metin Okyay, 'Hızlı Büyüme Ödülü' Platin Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Uzunoğlu, 'Usta Kalem Ödülü' Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Meliha Okur, 'Spor Ödülü' Milli Atlet Nevin Yanıt, 'Kent Tanıtımı Ödülü' Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ve 'İyi Fikir Ödülü' Anadolu Kültürleri Korosu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title