Haberler

Bakan Bozkır: 537 Bin Geçersiz Oy Olmasa Tek Başına İktidardık

Güncelleme:

AB Bakanı Volkan Bozkır, "İstanbul'da 537 bin oy geçersiz olmasaydı belki de oy oranı çok daha fazla olacaktı ve tek başına iktidar kurulabilecek bir yüzdeye yaklaşılmış olacaktı" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, " İstanbul'da 537 bin oy geçersiz olmasaydı belki de oy oranı çok daha fazla olacaktı ve tek başına iktidar kurulabilecek bir yüzdeye yaklaşılmış olacaktı" dedi.

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı'nca verilen iftara katılan Bozkır, Türkiye'nin sorunsuz bir seçim dönemi geçirdiğini anlattı. "Gönül isterdi ki AK Parti yine hükümeti tek başına kurabilecek bir çoğunluksa çıksın ama milletin takdiri her şeyin üstündedir" diyen Bozkır, seçimlerin hiçbir sıkıntı olmadan gerçekleştirilmesinin kıvanç vesilesi olduğunu söyledi.

"537 BİN OY GEÇERSİZ OY OLMASAYDI TEK BAŞINA İKTİDARDIK"

Seçim sonuçlarının bazı partiler tarafından "çarpıtıldığını" dile getiren Bozkır, şöyle devam etti:

"Uzun yıllar AK Parti'nin iktidar başarısı nedeniyle eziklik hissetmiş bazı partiler sanki AK Parti seçim kaybetmiş, iktidar kuramayacak gibi bir havaya kapıldı. Ancak AK Parti bu seçimlerden birinci olarak çıktı. 19 milyon oy almış bir partiden bahsediyoruz. İstanbul'da şayet 537 bin oy geçersiz olmasaydı belki de oy oranı çok daha fazla olacaktı ve tek başına iktidar kurulabilecek bir yüzdeye yaklaşılmış olacaktı ama maalesef seçim sonuçlarının gerçekleri bizi yeni bir çaba içine girmeye, ülkeyi hükümetsiz bırakmamaya ve ülke için yeniden çalışmaya sevk ediyor."

"HÜKÜMET KURULMASI İÇİN ÜÇ İHTİMAL VAR"

İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesinin çok önemli bir adım olduğunu dile getiren Bozkır, "Hiçbir yan yola sapmadan, hiçbir erdemli addedilemeyecek yola tevessül etmeden bu seçimin gerçekleştirilmiş olması, hükümetin kurulması yolundaki tabloyu çok da basitleştirdi" dedi.

Hükümet kurulması yolunda artık üç ihtimal olduğunu, AK Parti'siz bir hükümet olmayacağının ortaya çıktığını dile getiren Bozkır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na görev tevdi edilir edilmez. Hükümet ya CHP ile kurulacak ya da MHP ile kurulacak. Eğer bu partilerden kaynaklanan nedenlerle hükümet kurulmazsa da tekrar milletin tercihini yapması için seçimlerin yenileneceği bir ortama gideceğiz. Şahsi temennim hükümetin en kısa zamanda kurulması. Önümüzde çok zor dönemler olacak, etrafımız alev alev yanıyor. Komşularımızda birçok savaş cereyan ediyor. Bir komşumuz ekonomik olarak iflasın eşliğinde. Kuzey komşularımızda büyük sıkıntılar var. Böyle bir ortamda hükümetin zayıf olduğu, iktidarın kararlar alamadığı bir ortama Türkiye'nin gitmesi doğru olmayacaktır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (110)

miran:

ne diyor bu coban koyunlarimi kaybolmus

23
24
yanıtYanıtla
marangi:

sen 537 bin oyu çalamadık desene şuna

20
26
yanıtYanıtla
Ciwan:

Bostan sebeplerin arkasina siginmayin halk size kirmizi kart gösterdi adaletsizsiniz hirsizsiniz kendi cevrenizi trilyonluk etiniz halki perisan etiniz

21
15
yanıtYanıtla
ACI BIBER...:

Yüzde 41 kirmizi kart ise o teki partiler ne karti gördü?

yanıt10
yanıt11
Kurmanci 13Mobil-IOS:

Kısaca desenize kürtler uyandı ve koalisyona mahkum kaldık. Oylar HDP ye artık.

16
20
yanıtYanıtla
ali:

Ruyadan uyandiginizda bizde sizin hainliginizi gorduk

yanıt0
yanıt2
APTAL KAFA:

Gecersiz oylar bir iki doguda calinan en az yuzde 20 lik oy orani akp nin normal oyu yuzde 48 dir

19
16
yanıtYanıtla
barboy:

Benim sebebim tayyip beyin bitmek bilmeyen savaslari herseyi kendisi icin istemesi her seye karismasi. Davutoglunu kuklaya cevirmis olmasi ben davutogluna oy kullanirdim.

19
13
yanıtYanıtla
izmir:

Eksik olsun senin oyun

yanıt7
yanıt4
Hüseyin Özden:

2001 de 9ton buğday sattım 8 memur aylığına bıraktı 2015de 15ton buğday sattım 2 memur aylığına bırakmıyor ey yetkililer

yanıt0
yanıt0
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title