Haberler

Bakan Bozdağ'dan Sert 25 Mart Açıklaması

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Mart'ta yayınlanacağı iddia edilen ses kaydı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Mart'ta yayınlanacağı iddia edilen ses kaydı ile ilgili açıklamada bulunarak, "Bu lafları dolandıran falan gün şu çıkacak falan gün bu çıkacak filan gün şu olacak diyenler ahlaksızdır. Bunlar alçaktır. Ben buradan bu ahlaksızlığı bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Elinizde ne varsa 25 Mart'ı beklemeyin. Yarın çıkarın. Bir dakika sonra çıkarın. Bir saat sonra çıkarın niye bekliyorsunuz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çorum'un Alaca ilçesine gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, 25 Mart'ta yayınlanacağı iddia edilen ses kaydı ve ses kayıtlarının seçimlere yansıması ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Hiçbir şeyden korkularının olmadığını dile getiren Bozdağ, "Tehdit, şantaj, montaj düzeni kuran herkese, ahlaksızlara, kirli insanlara buradan bir kez daha sesleniyorum. Kendinizi gizlemeyin kim olduğunuzu zaten biliyoruz. Çıkın ortaya bizde şu var deyin. Elimizde bu var deyin. Ortaya koyun. Bizim hiçbir şeyden çekincemiz yok. Hiçbir düzmece kasetten, montajdan, şantajdan, tehditten korkacağımız da yok. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Koyarlarsa da gönül koyarız. Ne geliyorsa yapsınlar. Biz yolumuzu böyle kirli insanların, ahlaksızların, alçakların, ortaya kumpaslara, montajlara, tehditlere, şantajlara boyun eğerek bugüne kadar yürümedik, bundan sonra da yürümeyeceğiz. Biz yolumuza bildiğimiz doğrularla, milletimizden istikamet alarak yürüdük. Bundan sonra da aynen yürüyeceğiz. O noktada bir endişemiz yok. O kumpası hesap edenler baksınlar o iftiraların hesabını verecekler. Aynı şekilde bu iftiraların hesabını Allah'ın huzurunda Allah'a da verecekler" diye konuştu.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan ve çocuklarına ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının seçimleri etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorusunu da yanıtlayan Bakan Bozdağ, 17 Aralık sürecinde ortaya çıkan şeylerin iddia değil, apaçık birer iftira olduğunu belirtti.

İftiralarla siyasette de başka bir alanda da yol almanın imkansız olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, milletin iftira atanları ve yalanla dolanla yol alanları çok iyi bildiğini, ona göre değerlendirmesini yaptığını dile getirdi.

Meydanları gördüklerini, meydanların sesini de duyduklarını, aynı zamanda meydanların verdiği mesajı da çok iyi aldıklarını anlatan Bozdağ, "Buradan muhalefet partilerine ve başkalarına tavsiyem şu meydanlara kulak versinler. Meydanlardaki kalabalığı görsünler. Onlar bize şunu söylüyorlar; 'yalanla iftirayla karşımıza gelmesinler.' 'Planla, programla karşımıza gelin' mesajı veriyorlar. Ancak muhalefet partileri tabi milletten umudunu kestikleri için vatandaşın oyuyla iktidara gelme umudunu tamamıyla yitirdikleri için kirli kampanyalar, iftiralarla, dışarıdan destekli bir takım kumpaslarla, bazı sermaye çevrelerinin, bazı medya çevrelerinin, kirli odakların kirli oyunlarına ümitlerini bağlamışlar. İktidar yolunu oradan arıyorlar. Boşuna gayret ediyorlar. İktidar olmanın tek yolu vardır o da sandıktır. O da milletin gönlüne girmek ve desteğini almaktır. Onlar kirli odaklara birtakım sermaye ve medya çevrelerine veya başka çevrelere hizmet edeceklerine millete hizmet etmiş olsalar vatandaşlar onlar hakkında daha olumlu düşünür. Şu anda böyle bir dertleri olduğunu görmüyorum. Meydanlara baktığımda da AK Parti meydanların birincisi olan partidir" dedi.

"MUHALEFETİN İKTİDAR OLMA DERDİ DE İDDİASI DA YOK"

Şu anda Türkiye'de en yüksek oy oranıyla AK Parti'nin belediye seçimlerinde başarı göstereceğini, en fazla büyükşehir belediye başkanı, il başkanı, ilçe ve belde başkanını AK Parti kazanacağını dile getiren Bozdağ, "Bundan yana hiç şüphemiz yok. Başbakanımız açıkça söyledi. Biz birinci parti olmazsak siyaseti bırakırım dedi. Muhalefet partilerinden böyle bir söz duydunuz mu? Ben birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım diyen bir açıklamayı Kılıçdaroğlu'ndan veya Devlet Bahçeli'den veya başkaca siyasi partilerden duydunuz mu? Duymadınız. Çünkü onların birinci olma gibi derdi, iddiası da yok. CHP Genel Başkanı'nın birinci olması mümkün değil ama en azından şöyle açıklama yapabilir. 'Yüzde 30'un üstünde oy alamazsam siyaseti bırakırım' diye yapması ona yakışır. Yapabilir mi? veya MHP Genel Başkanı diyebilir mi 'ben yüzde 15'ten yüzde 20'den aşağı oy alırsam siyaseti bırakırım' böyle bir açıklama duydunuz mu? Tam tersi açıklama yaptılar. Sayın Başbakan yüzde 50'nin altına düşerse istifasını açıklasın dediler. Adamların bütün derdi AK Parti'nin oyu düşecek düşmeyecek ya sen kendi işine bak. Kendi oyuna bak. Kendi iddian yok mu? İktidar olacak diye. Alaca'da Çorum'da konuşmuyor mu MHP'liler, CHP'liler atıp tutuyorlar. Adamların iktidar olma derdi yok" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, MUHALEFETTEYKEN ZAM YAPAN TEK LİDER"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalefetteyken zam yapan tek lider olduğunu anlatan Bozdağ, "Bugün Kılıçdaroğlu geziyor 'ben iktidar olursam mazotu 1.5 liraya vereceğim. 2011 seçimlerinde Sayın Kılıçdaroğlu meydanlarda mazotu 1 TL'ye vereceğim diyordu. Dünya tarihinde ilktir. Muhalefette zam yapan lider özelliğini kazandı. Muhalefette zam yaptı. Bunu başardı. 2011 yılında 1 liraydı mazotun litresi, şimdi muhalefette 1.5 TL'ye çıkardı. Hayırlı olsun. Muhalefette zam yapan genel başkan ne yapalım. Türkiye'yi böylesi bir muhalefetle yönetmek durumundayız" şeklinde konuştu.

17 ARALIK OPERASYONU İDDİANAMESİ HAKKINDAKİ AÇIKLAMA

17 Aralık operasyonu iddianamesinin iadesi hakkında da açıklamada bulunan Bozdağ, "İddianamenin düzenlenmesi, mahkemeye verilmesi ve mahkemede yapılan inceleme sonucunda iddianamenin kabulüne veya geri verilmesi birer usul işlemidir. Adli işlemdir. İstanbul'da soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı iddianamesi tanzim edip ilgili mahkemeye vermiştir. Mahkeme de usul açısından bazı eksiklikler gördüğünü belirtip iadesine karar vermiştir. Hem iddianamenin tanzimi hem iddianamenin iadesi bir usul işlemdir. Onun için bununla ilgili ayrı bir değerlendirme yapmak, hüküm vermek doğru değildir. Usul işlemleri süreç içerisinde yargı görevi yapanlar tarafından kanuna uygun olarak yerine getirilecektir" ifadelerini kullandı.

28 Şubat süreciyle ilgili de açıklamada bulunan Bozdağ, şunları söyledi: "28 Şubat bizim hukukumuzun, demokrasimizin, ekonomimizin, irademizin üzerinden buldozer gibi geçmiştir. Pek çok haksızlığa neden olmuştur. Uygulamalarıyla çıkardığı yasalarla ve başka tasarruflarla. Hükümetlerimiz döneminde 28 Şubat sürecinin ortaya koyduğu bütün yanlışları düzelten adımları attık. Üniversite kapılarında başörtülü öğrencilerin mağduriyetine son verdik. Kamuda çalışma yasağını ortadan kaldırdık. Parlamentoda Nesrin Ünal hanımefendiyi ağlatan fotoğrafı ortadan kaldırdık. Merve Kavakçı hanımefendiye 'haddini bildirin, bura devlete meydan okuma yeri değildir' diyen çirkin fotoğrafı tarihe gömdük. Şimdi başörtülü milletvekillerimiz parlamentoda. Katsayı zulmünü ortadan kaldırdık. Gençlerimiz üniversiteye eşit şartlarda yarış imkanına kavuştu. Kur'an kurslarına gitmede yaş engelini ortadan kaldırdık. Bugün bütün yavrularımız Kur'an kurslarına gidiyor. Ortaöğretim kurumlarında Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatı seçmeli ders olarak okutulmasının önünü açtık. 28 Şubat'ta görevinden başörtüsü nedeniyle uzaklaştırılanların tekrar kamuya dönüşlerine imkan sağlayan yasa çıkardık. Türkiye'de inşallah böyle haksız dönemler yaşanmaz." - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Bekir Bozdağ Ak Parti Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title