Haberler

Bakan Bayraktar İftar Yaptı, Kentsel Dönüşümü Anlattı

Güncelleme:

Bakan Bayraktar, kentse dönüşüm çalışmalarını insanların hayatlarının kalitesini artırma projesini olduğunu belirti.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nın bir restorantta verdiği iftar programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrülçüoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş ile çok sayıda oda üyesi katıldı. İftar yemeği sonrası konuşan Bayraktar, kentse dönüşüm çalışmalarını insanların hayatlarının kalitesini artırma projesini olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Kentsel dönüşüm seferberliğimizi, deprem riskli alanlar ile binalar ve afet riskli binalar olmak üzere tüm yurtta planlı ve programlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu çerçevede 35 ilimizde başlattığımız bu proje ile bugüne kadar 53 bin 227 bağımsız bölüm yıktık. Riskli bina tespiti için 519 kuruluşa lisans verdik. Vatandaşlarımız tarafından müracaat edilerek tespit ettirilen riskli bağımsız bölüm sayısı da 24 bini aştı.ö

Projedeki amaçlarının can kaybının önüne geçmek olduğunun altını çizen Bakan Bayraktar, 'Kentsel dönüşüm kapsamında, önümüzdeki günlerde 45 ilimizde toplam 66 bin 688 bağımsız bölümün dönüşümüne, dolayısıyla da yıkımını başlatacağız. Böylece yıl sonuna kadar 200 bin, 2014 yılı sonuna kadarsa 400 bin bağımsız konut ve işyerinin dönüşümünü başlatmayı hedefliyoruz. Bunları can kaybı olmasın diye yapıyoruzö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Kızılcık Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title