Haberler

Bakan Avcı: Sınav Sorularının Açıklanmasına Yönelik Bir Talimat Verilmesi Söz Konusu Değil

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu'nda sınav soruların açıklanmasıyla ilgili talimat verdiği yönünde iddialarına ilişkin, "Bu konu yanlış anlaşılmış olabilir.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu'nda sınav soruların açıklanmasıyla ilgili talimat verdiği yönünde iddialarına ilişkin, "Bu konu yanlış anlaşılmış olabilir. Böyle bir talimat söz konusu değil. Bu Bakanlar Kurulu'nda konuşuldu, "bunu çalışalım' denildi sadece. Yani öyle 'hemen açıklayalım hemen' denilmedi" dedi.

Bakan Avcı, Başkent Öğretmenevi'nde eğitim muhabirleri için düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Başbakan Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu'nda sınav soruların açıklanmasıyla ilgili talimat verdiği yönünde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bir açıklaması oldu" ifadeleri üzerine Bakan Avcı, "Bu konu yanlış anlaşılmış olabilir. Böyle bir talimat söz konusu değil. Şu tarafı doğru. Bu Bakanlar Kurulu'nda konuşuldu ve bununla ilgili niye açıklanmıyorlar ilgili Bakanlar Kurulu'nda bilgi verildi. "Bunu çalışalım' denildi sadece. Yani öyle hemen açıklayalım hemen denilmedi. Biliyorsunuz yasada var, Bilgi Edinme Yasası'na dahil değil. Bu da bir şeyleri gizlemek için falan alınmış bir karar değil. Çünkü bu, daha önce planlanan bir süreç. Ömer Dinçer zamanında başlatılmış bir çalışma var" şeklinde konuştu.

-"YAPTIĞINIZ SINAVDAN EMİNSENİZ KAĞIDINIZIN İNCELENMESİNİ İSTEYEBİLİRSİNİZ"-

Bakan Avcı, "Soruların yayımlanmamasının en çok eleştirilen kısmı "biz doğru yanıtların ne olduğunu bilmiyoruz. Dolayısıyla ÖSYM'ye nasıl itiraz edeceğiz. Kontrol etme şansımız olmuyor' yönünde. Bu yıl ilk kez ÖSYM'nin yaptığı sınava itiraz gelmedi" sözlerine karşılık, "Siz, yaptığınız sınavdan çok eminseniz ve yanlış değerlendirildiğini düşünüyorsanız kağıdınızın incelenmesi talebinde bulunabiliyorsunuz" diye konuştu.

-"İPTAL EDİLEN SORULARIMIZ YANLIŞ DEĞİL"-

TEOG sorularının açıklanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği yönünde basında bazı haberlerin bulunduğunu söyleyen Bakan Avcı, bunun yanlış anlaşılmış olabileceğini, TEOG sorularının zaten açıklandığını kaydetti.

Gazetecilerin bir sorusu üzerine Bakan Avcı, TEOG sınavında mahkemece iptal edilen 4 soruyu kendisinin de incelediğinin altını çizerek, "İptal edilen sorularımız yanlış değil" değerlendirmesinde bulundu. SBS'de yürütmeyi durdurma kararının 15 Ocak'ta verildiğini hatırlatan Bakan Avcı, bu sebeple TEOG'da iptal edilen sorular için yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmediklerini bildirdi.

-"MAHKEME KARARINI 6 AY SONRA VERDİ"-

Bütün öğrencilerin altı ay boyunca 1 milyon 300 bin öğrencinin, annelerin, babaların diken üstünde oturduğunu söyleyen Bakan Avcı şöyle devam etti:

"Zaten maksat da bu. Şimdi aynı mahkeme bir yürütmeyi durdurma 6,5 ay sonra, bir başka yürütmeyi durdurma kararını 5,5 ay sonra verdi. Ama aynı mahkeme bizim yurt dışındaki bir okulumuzdan, elçiliğe bağlı bir Türk okulundan bir müdürümüzü geri çağırmışız, disiplin soruşturması nedeniyle oradan almışız. Aynı mahkeme, bu işlemle ilgili yürütmeyi durdurma kararını 6 günde verdi. 1 milyon 300 bin kişiyi ve ailelerini milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir konuda, herhangi bir etkinliğinin olamayacağını bile bile 6 ay sonra verdi. Bir tek kişiyi ilgilendiren bir davada aynı mahkeme, 6 gün sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title