Haberler

Bakan Avcı Kültür Sezonunu Açtı

Güncelleme:

Esenler Belediyesi Yusuf Has Hacib Kültür ve Sanat Sezonu, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katıldığı bir törenle açıldı.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sanat Sezonu, doğumunun 100. yıldönümünde Yusuf Has Hacib adıyla Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katıldığı törenle Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı.

SERGİYİ BAKAN AÇTI

Bakan Avcı ve beraberindeki heyet, ilk olarak "Şehir ve Düşünürleri" isimli serginin açılışını yaptı. Sergi açılışında Uygurlara özgü Rava isimli çalgı ile Türk ezgileri çalındı. Avcı, sergiyi gezdikten sonra Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programı, kültür ve sanat sezonuna ismi verilen Yusuf Has Hacib'in hayatı anlatılan kısa filim gösterimi ile devam etti.

AVM'LERLE DEĞİL SANATIMIZLA ÜNLENECEĞİZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Mekansal dönüşüm şehrin en son basamağıdır. Bir şehirde asıl olan şey kültürel ve sosyal dönüşümdür. Biz Esenler'de bunu yaptık. Kültür üretip kültür tüketiyoruz" dedi. Kültür sanat etkinliklerine verilen önemle ilçede suç oranlarının da düştüğünü belirten Göksu, "Suç oranlarını sokakta dolaşan çocuğun eline bağlamayı, sazı, neyi, sinema ve tiyatroyu dahası ahlakı vermeye çalışarak düşürdük" diye konuştu. Esenler'in kültür yatırımlarına devam edeceğinin altını çizen Göksu, "Esenler AVM ve rezidanslarıyla değil kültür ve sanatıyla ünlü olacak. Esenler kültürünü ihya ve inşa edecek" dedi.

Prorama katılan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da sezon içinde Yusuf Has Hacib'in ölümsüz eseri Kutadgu Bilig okumaları yapacaklarını dile getirdi.

SANAT VE GÜZELLİK ÜRETİYORLAR

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, öncelikle kültür sanat sezonunu, doğumunun 1000. yıl dönümü dolayısıyla Yusuf Has Hacib'e adayan Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür etti. Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İl Başkanı olduğu tarihten itibaren 25 yıldır İstanbul'da kültür ve sanat alanında sessiz bir devrim yaşandığını söyledi. Avcı, "Esenlerli gençlerin sanat ve güzellik üretmesinden dolayı çok mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Göksu, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'ya Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin hazırladığı rölyef çalışmasını hediye etti.

SERKAN ÇAĞRI SAHNE ALDI

Gecenin sonunda dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı bir konser verdi. İcra ettiği şarkı ver türkülerle Esenlerlilerden tam not alan sanatçıya Bakan Avcı ve Belediye Başkanı Göksu başta olmak üzere dinleyenler de hep bir ağızdan eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Has Hacib Nabi Avcı Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title