Haberler

Bakan Avcı: Koalisyon Görüşmelerinde Perde Arkasında, Karanlıkta Kalmış,esrarengiz Bir Şey Yok

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti'nin koalisyon hükümeti kurmak için samimi bir gayret gösterdiğini belirterek, "Tüm bu süreçler çok şeffaf bir biçimde yürütüldü, başından sonuna kadar kimin ne yaptığı, ne söylediği ne yapmak istemediği, neye engel olduğu bütün milletin gözünün önünde cereyan etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti'nin koalisyon hükümeti kurmak için samimi bir gayret gösterdiğini belirterek, "Tüm bu süreçler çok şeffaf bir biçimde yürütüldü, başından sonuna kadar kimin ne yaptığı, ne söylediği ne yapmak istemediği, neye engel olduğu bütün milletin gözünün önünde cereyan etti. Dolayısıyla öyle perde arkasında, karanlıkta kalmış kamuoyunun bilmediği esrarengiz bir şey yok" dedi.

Bakan Avcı Eskişehir Özgüven Tesisleri'nde düzenlenen Ak Parti Eskişehir İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Avcı burada yaptığı konuşmada AK Parti'nin koalisyon hükümetini kurabilmek için çok ciddi çaba gösterdiğini savunarak şöyle konuştu:

"Perşembe'nin gelişi, Çarşamba'dan belliydi. Buraya doğru geldiğimiz belliydi. Ama buna rağmen 7 Haziran seçimlerinden sonra sizin de yakından takip ettiğiniz gibi, memleketi hükümetsiz bırakmamak için her şeye rağmen, bütün kaprislere rağmen, hatta şımarıklığa varan söylemlere rağmen genel başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız bir koalisyon hükümeti kurabilmek için çok ciddi bir çaba gösterdiler samimi bir gayret gösterdiler. Tüm bu süreçler çok şeffaf bir biçimde yürütüldü, başından sonuna kadar kimin ne yaptığı, ne söylediği ne yapmak istemediği, neye engel olduğu bütün milletin gözünün önünde cereyan etti. Dolayısıyla öyle perde arkasında, karanlıkta kalmış kamuoyunun bilmediği esrarengiz bir şey yok."

VATANDAŞLARDAN NASIL OY İSTEYECEKLER

1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde koalisyon görüşmeleri yapılan muhalefet partilerinin vatandaşlardan nasıl oy isteyeceklerini merak ettiğini söyleyen Bakan Avcı şunları söyledi:

"Dolayısıyla şimdi merak edilecek soru şu; 1 Kasım'da seçim yapılacak. Önümüzde 2 ay var, şimdi bu arkadaşlar gelip vatandaşlardan oy isteyecekler. Ne diyecekler? 2 Kasım, 3 Kasım günü ne vaat ediyorlar ki vatandaştan onun karşılığında oy isteyecekler. Yani 1 Kasım'dan sonra neyi hedef göstererek oy isteyecekler. İşte 7 Haziran'dan sonraki tutumları, davranışlarını, söylemlerini hepimiz gördük. Vatandaş oy verirken hangi partiye oy veriyorsa o parti iktidara gelsin ve bana hizmet etsin diye oy verir. Vatana millete hizmet etsin diye oy veriyor. Ne CHP'den, ne MHP'den ne de bir başka partiden hiçbir vatandaşımızın bunlar Ankara'ya gitsinler de her şeye olmaz desinler, her şeye hayır desinler, ortalığı bulandırsınlar diye bir tek vatandaşımızın bile oy kullandığını zannetmiyorum. Memlekete bir hükümet lazım mı? Evet lazım. Bu hükümeti kurmak için samimi gayret gösteren veya bundan sonra da gösterecek olan kim? Ona göre oylarını kullanacaklar. Yok, 7 Haziran'dan sonraki gibi bir manzara tekrar ortayı çıksın. Yine böyle koalisyon görüşmeleri yapılsın, yine birileri nazlansın, şımarıkça söylemlerle o olmaz, bu olmaz, buna da gelmem, buna da gitmem diye ortalıkta dolaşsın bunun adına da siyaset desin diye oy kullanacak vatandaş olur mu? Ben artık o kadarına ihtimal vermiyorum."

KASIM YERİNE HAZİRAN DEDİ

Konşmasında bir-kaç kez dili sürçen Bakan Avcı, birkaç kez '1 Kasım' yerine '1 Haziran' ifadesini kullandı. Avcı şöyle devam etti:

"Dolayısıyla 1 Haziran (1 Kasım) inşallah milletimizin sağduyusunun memleketimize tekrar bütün hizmetlerin kaldığı yerden daha da güçlendirerek sürdürecek bir hükümet için oy kullanılacağına inanıyorum. Burada bize düşen birlik içinde, beraberlik içinde, kardeşlik içinde çalışmalarımızı kaldığımız yerden çok daha iyi noktaya taşımak ev ev mahalle mahalle sokak sokak dolaşmak ve vatandaşa 2 Haziranı hatırlatmak. 1 Haziran günü kullanacağı oyu 2 Haziran günü, 1 Kasım günü kullanacağı oyu 2 kasım günü, geri çekmeye çalışıyorum, bir an önce olsun diye. Hayırlısıyla 1 Kasım günü kullanılacak olan oyun 2 Kasım'da ne manaya geleceğini vatandaşlarımıza tek tek anlatmamız gerekiyor. Bunu da yapmaya hazırız, ayları karıştırmak şartıyla. Biz 2 haziran, Allah Allah bu haziran da nerden çıktı? 2 kasım, 3 kasım için biz ne diyoruz. Allah'ın izniyle 1 Kasım'dan sonra AK Parti bugüne kadar yaptıklarını kat kat aşacak hizmetler için hazırlıklarını elden geçirdi, biz hazırız AK Parti olarak. AK Parti olarak. Yeni bir hükümet için, yeni bir hizmet kervanı için biz hazırız. Ama burada özellikle 7 Haziran, haziran doğru, 7 Haziran seçimlerinden bize söylediklerini de düşündüğümüzü, onun gereği olan iç istişarelerimizi yaptığımızı söyledik. Yani nerede eksik bıraktık nerede fazla yaptık, nerede eksik yaptık, onun muhasebesini de tabi ki yaptık. ve onun ilk işaretlerine de inşallah 1 Kasım'dan sonra, ondan sonra Aralık'ta asgari ücret komisyonu toplanacak, ondan sonra emeklilerle ilgili konular gündeme gelecek. O zaman AK Parti'nin bütün bu süreci nasıl değerlendirdiğini de hep birlikte inşallah göreceğiz."

ŞEHİDİN MEVLİDİNE KATILDI

Mille Eğitim Bakanı Nabi Avcı, toplantının ardından Eskişehir'in Çifteler ilçesine giderek geçen hafta Diyarbakır Lice'de PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen jandarma Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın babası Celal Tufan'ın oturduğu evin önünde düzenlenen mevlide katıldı. Avcı mevlidin ardından Ankara'ya hareket etti. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Eskişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

title