Haberler

Bakan Albayrak: "Birilerinin Yaptığı Gibi Rövanşist Olmayacağız"

Bakan Albayrak: "Birilerinin yaptığı gibi rövanşist olmayacağız" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2'nci İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni'ne katıldı 2'nci İslami İlimler Olimpiyatı Ödülleri sahiplerini bulduİSTANBUL - İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı'nın ödül töreninde...

Bakan Albayrak: "Birilerinin yaptığı gibi rövanşist olmayacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2'nci İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni'ne katıldı

2'nci İslami İlimler Olimpiyatı Ödülleri sahiplerini buldu

İSTANBUL - İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı'nın ödül töreninde İmam Hatip okullarının geçmiş dönemlerde yaşadığı problemler hakkında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Geçmiş geçmişte kaldı, geçmişi unutmayacağız biz bize yanlış yapanlara dahi muhabbetle çiçek, gül uzatacağız. Birilerinin yaptığı gibi rövanşist olmayacağız" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı'nın ödül töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen törene Bakan Albayrak'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Bakırcı İmam Hatip Ortaokulları'nda eğitim gören çok sayıda 8'inci sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Tören Eşref Ziya Terzi'nin konseriyle başlarken İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı'nın tanıtım filmiyle devam etti. Protokol konuşmalarının yapıldığı törende Bakan Albayrak, geçmişten bu güne İmam Hatip okullarının geldiği noktadan bahsetti. Ardından İslami İlimler Olimpiyatı'nda, İstanbul'daki 196 İmam Hatip Ortaokulu'ndan öğrencilerin dini bilgileri sınanan sınavlar sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Bakan Albayrak ve Başkan Usta tarafından takdim edildi. Olimpiyatta 1'inci olan Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan Büşra Yalçın 3 Kişilik Umre hediyesi, kendisine verilen 5 bin liralık hediye çekini Bakan Albayrak'tan almanın mutluluğunu yaşadı.

"Birilerinin yaptığı gibi rövanşist olmayacağız"

Geçmişten bu güne İmam Hatip Okulları'nın geldiği durumdan bahseden ve başörtüsü sorunu yaşayan nesillerden bahseden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Bundan yaklaşık 70 sene önce bu ülkede ilk İmam Hatipler kurulurken İstanbul İmam Hatip kurulurken nasıl bir aşkla, ihlasla ve idealle geceleri talebeleri yatırdıktan sonra inip tuvaletleri temizleyecek bir samimiyetle o gün tohumları atılan nesillerin ki bunlardan iki tanesi bir tanesi öz babam Sadık Albayrak, diğer oda aynı öz babam kadar olan Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul İmam Hatip'le birlikte hayatında çok önemli tohumlar olduğunu yaşayarak görüyoruz. Çok büyük bir imtihan yaşadılar. Bir tane kaldırdım taşını dahi söküp atmadı o nesil, bir tane cam indirmedi o nesil, Dua etti, sabretti ve Elhamdülillah Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bu zulüm sona erdi. Geçmiş geçmişte kaldı, geçmişi unutmayacağız biz bize yanlış yapanlara dahi muhabbetle çiçek, gül uzatacağız. Öyle olacağız ki işte tüm gönüllerde çiçek açsın. Birilerinin yaptığı gibi rövanşist olmayacağız. Başörtülüsüyle başı açığıyla hangi mezhep, meşrep, toplum, memleket mensubu olanıyla 80 milyonla yek vücut olacağız" dedi.

"Pompalanan bir sloganik söylem var gençliğimizin üzerine, buna çok dikkat edeceğiz"

Her neslin kendi dönemini en önemli gördüğünü dile getiren Bakan Albayrak, "Bugünlerde çok ama çok popüler, sınır ötesinden planlanmış, organize edilmiş sınır içerisine bu topraklardanmış gibi görünen şahıslar, kişiler, kurumlar üzerinden pompalanan bir sloganik söylem var gençliğimizin üzerine aman ha buna çok dikkat edeceğiz. Dışarıdan ithal hiçbir şeye ihtiyacımız yok bizde her şeyin en güzeli bu topraklarda fazlasıyla var. En önemli nesli şu an itibariyle genç nesiller içinde son yüzyılda sizlersiniz. Bu gün kendimizi öyle bir yetiştireceğiz ki zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek bir iradede, ferasette, basirette donanımda bir gençlik olmamız lazım. Bütün sergilenen oyunları, senaryoları yıkıp hakikati, adaleti, doğruluğu tutup kaldıracak bir nesil olmamız lazım. Boşuna gitmiyoruz Myanmar'a, Somali'ye, Afrika'ya dünyanın dört bir tarafına. Hedef güçlü bir Türkiye ise bu ideale erişmek ise bunu bir kişiyle yapamayız 80 milyon yek vücut bu istikamet üzerine inanarak ve çalışarak yürürsek, koşarsak, mücadele edersek eğer Allah'ın izniyle o zaman başarırız" şeklinde konuştu.

"İmam Hatip kültürünü aşılamak maksadıyla farkındalık oluşturmak arzu ediyoruz"

Öğrencilerin İslami ilimler hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları gerektiğine dikkat çeken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,"Gelecek nesillere İmam Hatip kültürünü aşılamak maksadıyla farkındalık oluşturmak arzu ediyoruz. Yolunuza daha büyük bir umutla bilginizi arttırarak ufkunuzu geniş tutarak ve heyecanını kaybetmeden yolunuza devam etmenizdir bizim sizden beklentimiz Cumhurbaşkanımızın da özellikle bu anlamda İmam Hatipli gençlere verdiği destek de budur. Bu ufukla yolumuza devam etmek sizlerin içinde bulunduğunuz en önemli avantajdır" dedi.

Olimpiyatlarla öğrencilerin bilgi birikimini ölçmenin yanı sıra İmam Hatip Okulları'nda okuyan öğrencilerin toplum içinde İslami konular hakkında daha etkin bir bilgi düzeyine sahip olmaları amaçlanıyor. Ayrıca bu gibi olimpiyatlarla İslami ilimlere ve İmam Hatip Okullarındaki meslek derslerine öğrencilerin ilgisini artırmak ve öğrencilerin ahlaki eğitimine katkı sunmakta temel amaçlar arasında yer alıyor. Olimpiyatta, Kur'an-ı Kerim, Arapça, Temel Dini Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Hz. Muhammed'in Hayatı konularını ilgili soruları doğru cevaplayan öğrencilerin okulları ve danışman öğretmenlerine de ödül verildi. Verilen ödüller ise şöyle:

Birinci olan öğrenciye, 3 kişilik umre, kendisine ve okuluna 5 bin lira, okullarda öğrencileri sınavlara hazırlayan ilk beşe giren öğrencilerin danışman öğretmenlerine ise bin lira ödül verildi. İkinci olan öğrenci ve okuluna 4 bin lira, üçüncü olan öğrenciye ve okuluna 3 bin lira, dördüncü olan öğrenci ve okuluna 2 bin lira, beşinci olan öğrenci ve okuluna ise bin lira ödül verildi. Olimpiyatlarda ayrıca 6'ıncı ile 20'inci arasındaki öğrencilere 20 adet tablet bilgisayar, herhangi bir branşta tüm soruları doğru cevaplayan öğrencilere ise bisiklet hediye edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sadık Albayrak Berat Albayrak İstanbul Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title