Haberler

Bakan Ala: 15 Temmuz'da Milletimiz Yönetime El Koymuştur

– TÜRKİYE genelinde 81 ilde yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Bursa'da 65 bin kişi katıldı.

– TÜRKİYE genelinde 81 ilde yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Bursa'da 65 bin kişi katıldı. İstanbul'daki mitingin dev ekrandan izlendiği mitingte konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "15 Temmuz'da milletimiz yönetime el koymuştur" dedi.

İstanbul Yenikapı başta olmak üzere tüm Türkiye'de düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Bursa'da ilgi büyük oldu. Yaklaşık 65 bin kişi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nı doldurdu. Miting için Bursa Emniyet Müdürlüğü, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Miting alanına çıkan Haşim İşcan Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi'nde polis ekipleri barikat kurdu ve katılımcıları tek tek aradı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise alana gelen vatandaşlara ekmek ve ayran dağıttı.

Mitingin başında Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi İzzettin Küçük kısa birer konuşma yaptı. En son kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Efkan Ala, FETÖ'nün bu millete ihanet ettiğini hatırlattı. "Bu nasıl bir ihanettir, bu nasıl bir satılmışlıktır, bu nasıl bir ahlaksızlıktır?" diyen Bakan Ala sözlerine şöyle devam etti:

"Böyle bir şeyi bu millet tarihinde görmedi. Bu nasıl yapılabilir bu millete? Bütün varlığı ile, yokluğuyla, çoluğuyla çocuğuyla, bu memleket bir adım daha ileri gitsin diye çalışan bu millete, bu ihanet nasıl yapılır? Bu ne kadar büyük bir alçaklıktır. Aziz milletim, inanın bunları ifade etmeye kelime bulamıyorum. O kadar aşağıdalar ki; kelimeler oraya inmiyor, inmiyor. Hiçbir kelime bu kadar alçalmıyor"

'İNSAN, BU MİLLETİN AYAĞINI ÖPER'

Türk milletinin şerefli bir millet olduğunu aktaran Bakan Ala, "İnsan bu milletin ayağını öper. Şu milletin insan alnının ortasını, elini, ayağını öper. Be ahlaksızlar. Milletin geleceğine bu kadar ihaneti nasıl yaptınız? Yazıklar olsun size. Allah herkesin müstehakını illaki verecektir. Ama inanın bu kadarını dilimiz varmıyor söylemeye. Yüreğimiz yaralanıyor. Böyle bir ihanet olabilir mi? Ama Cumhurbaşkanımız ile defalarca anlatmaya çalıştık. Ancak bir şeyi keşfetmeyenler, bir şeyi keşfetti. O da 79 milyon insanın yek vücut olması. Bu Fetullahçı Terör Örgütü'ne biz haddini bildirdik. Daha da bildiririz, merak etmeyin" ifadelerini kullandı.

'15 TEMMUZ'DA MİLLET YÖNETİME EL KOYDU'

15 Temmuz gecesi büyük bir ihanetle karşı karşıya kalındığını hatırlatan Bakan Ala, sabır göstermekte zorlandıklarını belirtti. Milletin büyük bir nefret duygusu içinde olup bitene dur dediğini söyleyen Bakan Ala, "Tabiri caizse 15 Temmuz'da millet yönetime el koydu. Tebrik ediyorum. Bundan sonra darbeye teşebbüs eden, darbeyi kurgulayan her ahmak bilsin ki; bu ülkede milletin iktidarı ancak milletin eliyle, milletin önündeki sandıkta değişir. Onun dışında kim iktidar olursa olsun, onu sandığın dışında götürmeye çalışanlar bilsin ki; 79 milyon olarak onların karşısına çıkacağız ve onların tanklarını, toplarını başlarına geçireceğiz" dedi.

'ALLAH PEYGAMBER DİYENLER BİRBİRİNDEN ŞÜPHE EDER HALE GELDİLER'

FETÖ'nün insanlar arasına fitne soktuğunu ifade eden Bakan Ala, "Öyle bir fitne ki Allah, peygamber diyenler bir birinden şüphe eder hale geldiler. Onun için bu fitne fücuru da içimizden atmalıyız" şeklinde konuştu.

İnsanlıkta ve bir müminde olanların bu örgütte olmadığını belirten Ala sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bir kardeşimizi gördüğümüz zaman çalmaz, çırpmaz hainlik etmez yalan söylemez gasp etmez, milletin hakkını hukukunu yemez diye biliriz. Ama soruşturmalar derinleştikçe öyle detaylar ortayla çıkıyor ki; insanların kurbanlarını bile alıp, et diye satmışlar. Bu nasıl bir ihanettir? Bu bizim adı barış olan İslam dininde yok. Bunu Müslüman olmayan yapmaz."

Konuşmanın bitmesinin ardından alanı dolduran vatandaşlar İstanbul Yenikapı'daki mitingi izledi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bursa Emniyet Müdürlüğü Efkan Ala İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title