Haberler

BAKA Genç Girişimcileri bilgilendirdi

Güncelleme:

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sürdürülebilir kalkınma hedefiyle proje hazırlama kapasitesinin arttırılması için bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor.


Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur Koordinatörü Mehmet Candan ve Proje Danışmanı Bayram Altuntaş, talep üzerine Burdur İl Genç Girişimciler Kurulu Üyelerini "Mali Destek, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği" konularında bilgilendirdi ve proje hazırlama eğitimi verdi.

Burdur Ticaret Borsası, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odasından oluşan İl Genç Girişimciler Kurulu Üyelerine, Burdur Ticaret Borsası Meclis Salonunda, Mali-Teknik ve Doğrudan Faaliyet Destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı, proje hazırlarken nelere dikkat edilmesi, mantıksal çerçeve, bütçe gibi proje formatı konularında eğitim verildi.

İlk olarak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın tanıtımını yapan Burdur Koordinatörü Mehmet Candan, "Kalkınma Ajansları Avusturya, Belçika, Fransa'da başlayan yani Avrupa'da doğan ve zamanla Avrupa'ya yayılan bir tarihsel gelişimi ortaya çıkıyor. Kalkınma ajansı, Türkiye'de 2006 yılında çıkan bir kanunla kuruldu. Çıkarılan kanunla birlikte ilk ajans Çukurova ve İzmir'de kuruldu. 2008 ve 2009 yıllarında kurulan ajanslarla birlikte Türkiye'de 81 il, 26 bölgede kalkınma ajansları kurulmuş oldu" dedi.

Ajansların, en fazla 6 il'den oluşarak, bir ilde merkezi kurulduğunu belirten Candan, "Diğer illerde de yatırım destek ofisleri teşkil ediliyor. Bizim ajansımızın merkezi de Isparta. Burdur ve Antalya'da ofislerimiz mevcuttur. Kalkınma Ajansları her şeyden önce bir kamu kurumudur. Bütçesinin tamamına yakınını devletten alan kurumlardır. Ajansların kendine özgü bir bütçesi vardır ve bütçenin yüzde 80'lik kısmı Ankara'daki Genel Müdürlükten, buna bağlı olarak da, belediyelerin, özel idarelerin ve sanayi odalarının bir önceki yıl gelirinin yüzde 1'i aktarılır. Biz, hiçbir şekilde verdiğimiz hizmetlerden ücret almıyoruz, bilakis çeşitli desteklerle para veren bir kurumuz" şeklinde konuştu.

Burdur'da, süt ve doğaltaş küme projesi hazırlanacağını, Antalya'da sağlık turizmi ve yatçılık, Isparta'da ise kozmetik ve sivil havacılık konularında kümeleme faaliyetleri yürütmeyi planladıklarını aktaran Candan, şu şekilde konuştu, "Şuana kadar Ajans olarak Burdur'da 25 milyon TL'lik bütçeli program yürüttük. Bu bütçeye firmaların sağladığı ek finansman da dahil. Doğrudan faaliyet desteği kapsamında 17 projeye yaklaşık, 150 bin TL destek sağlanmış."
Mehmet Candan'ın konuşmasının ardından Proje danışmanı Bayram Altuntaş, Mali Destek, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği konularını sunum eşliğinde anlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Bayram Altuntaş Mehmet Candan Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title