Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi'nde, 'Suriyeli Mülteciler İstanbul' Zirvesi

Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen Suriyeli genç ve çocukların geleceğine yönelik yapılacak çalışmalar, Türkiye’nin ve dünyanın göç konusunda uzman isimlerinin katılımıyla Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenecek ‘Suriyeli mülteciler İstanbul Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Suriyeli genç ve çocukların geleceğine yönelik yapılacak çalışmalar, Türkiye'nin ve dünyanın göç konusunda uzman isimlerinin katılımıyla Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenecek 'Suriyeli mülteciler İstanbul Zirvesi'nde masaya yatırılacak.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Amerikan Bilimler Akademisi bünyesindeki Gençlerin Geleceğine Yatırım Forumu Üyeleri ve göç konusunda Türkiye ve dünyadan uzman isimlerin katılımıyla Suriyeli Mülteciler İstanbul Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Amerikan Bilimler Akademisi'nden Prof. Dr. Kimber Bogard, New York Üniversitesi'nden Prof. Dr. J. Lawrence Aber, Minnesota Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ann Masten ve New York Üniversitesi'nden Doç. Dr. Selçuk Şirin gibi pek çok önemli uzman ve akademisyenin katılacağı konferansa ayrıca, Suriye'den kaçarak Türkiye'ye yerleşmiş ebeveynler, Türkiye'de eğitim alarak çalışmaya başlayan gençler ve Türkiye'de okullarda Suriyeli çocuklara eğitim veren öğretmenler de katılacak.

14 Mart Pazartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenecek konferansa BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın ev sahipliği yapacak. Sabah 09.00'da başlayacak ve gün boyunca sürecek toplantıda tüm konuşmalar Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerine tercüme edilecek.

Zirvede yer alacak konuşmacılardan önemli isimler ise şöyle; Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 2008'de TBMM'den "Üstün Hizmet Ödülü", 2012'de ise Birleşmiş Milletler'den 'Küresel Eğitime Katkı Ödülü' aldı. Çeşitli eğitim projeleri ve ihtiyacı olan öğrencilere sağladığı burslarla bilinen Yücel, en son Suriyeli mültecilere Türkçe eğitimi verilmesi ile ilgili projesiyle gündeme gelmişti.

Amerikan Bilimler Akademisi bünyesindeki Gençlerin Geleceğine Yatırım Forumu Innovation To Incubation program direktörü Prof. Dr. Kimber Bogard'ın çalışma alanları sağlık, bakım hizmetleri ve genel refah olup, bilgi ve bilimle politikalar ve karar alma süreçlerini yerelde, ülkede ve dünyada geliştirmeyi amaçlar. Daha önceki çalışmalarında aile ve çocuk üzerine projeler yürüttü.

Sosyal psikoloji alanında çalışmalar yürüten Çiğden Kağıtçıbaşı, şu anda Koç Üniversitesi'nde eğitim veriyor. Birey gelişimi, aile, ebeveynlik ve erken çocukluk dönemi üzerine çalışmalar yürüten Kağıtçıbaşı, Dünya Psikoloji Derneği ile UNICEF'te görev almıştı. Hala AÇEV bünyesinde aktif projeler yürütüyor.

Uluslararası platformda tanınmış çocuk gelişimi ve sosyal politika uzmanı Prof. Dr. J. Lawrence Aber, New York Üniversitesi'nde Uygulamalı Psikoloji ve Kamu Politikaları Profesörlüğü yapıyor. Temel araştırma konuları çocuk ve gençlerin sosyal, ruhsal, davranışsal, bilişsel ve akademik gelişiminde fakirlik ve şiddetin aile ve toplumsal düzeylerdeki etkisidir.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde ders vermekte olan Yrd. Doç. Dr. Ceren Acartürk, psikolojik travma başta olmak üzere depresyon, panik atak, sosyal fobi ve obsesif-kompulsif bozukluklar üzerine çalışmalarıyla tanınıyor. Göçmenlik ve akültürasyon üzerine yoğun araştırmaları bulunan Acartürk'ün şuan sürdürmekte olduğu çalışması Hollanda'daki Türk göçmenlerle Türkiye'deki hastaların depresyon ve panik atak semptom karşılaştırmaları üzerine.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) kurucu direktörü Yrd. Doç. Dr. Ulaş Sunata, yüksek lisans ve doktora çalışmaları dahil, 15 yılı aşkın süredir göç konuları üzerine çalışıyor. Türkiye'deki diasporalar başlıklı proje yürüten Sunata, son yıllarda Çerkes diasporası ve Suriyeli mülteciler konularına yoğunlaştı. Mültecilerle ilgili farklı kamp ve şehirlerde saha çalışmaları yapıyor.

Kariyeri boyunca çocuk gelişimi üzerine çalışan Doç. Dr. Nurper Ülküer, bu alanda birçok proje imza attı. Uzun süre UNICEF Türkiye ve Genel Merkezi için yürüttüğü programların yanında, Türkiye Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Derneği Genel Başkanı ve Dünya Okul Öncesi Eğitimi Organizasyonu yaşam boyu şeref üyesi olan Ülküer, hala ulusal ve uluslararası alanlarda çocuk politikaları geliştirme ve uygulaması üzerine aktif çalışmalar yürütüyor.

Amerikan Bilimler Akademisi'nin Çocuk Gelişim Komitesi üyesi olan Doç. Dr. Selçuk Şirin, aynı zamanda New York Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyor. Daha önce İslamofobi üzerine çalışması bulunmakla beraber, eğitimden siyasete birçok alanda NYU-Şirin Araştırma Laboratuarı'nda projeler yürüten Şirin, Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazıları da yazıyor.

Gelişimde yeterlik, risk ve iyileşme süreçleri, savaş ve afetlerde çocuklar, bireysel ilişkilerin koruyucu etkileri, ebeveynlik, motivasyon ve özdüzenleme üzerine çalışan Prof. Dr. Ann Masten, insan gelişiminde pozitif adaptasyon ve sorunları önleyebilme adına daha iyi bir bilimsel altyapı oluşturmaya katkı sağlama amaçlı çalışmaların yanında şu anda Minnesota'da evsiz ve diğer dezavantajlı çocukların akademik başarısı üzerine araştırma yürütüyor.

Göç, afet, şiddet gibi travmatik olaylar karşısında çocukların baş etme süreçlerine destek olma amacıyla projeler geliştiren Project Lift Kliniğinde, Proje Danışmanlığı yapan Leyla Akça, sanat terapisi üzerine uzmanlaşarak yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle özellikle çocuk ve ergenlerin ihtiyaçları konusuna yoğunlaşıyor.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan İngilizce öğretmeni Safaa Shaer ve ailesi, 2011 yılından bu yana Türkiye'de yaşıyor.

2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'ni okul birincisi olarak tamamlayan Suriyeli Mohannad Shehneh, Türkiye'de bir şirkette çalışıyor. Ailesi ise hala Suriye'de yaşayan Mohannad Shehneh, Suriye'de yaşanan iç savaş sona erdikten sonra tekrar Suriye'ye dönmeyi düşünüyor.

Dezavantajlı bölgelerde yaş aralığı 7 ila 13 olan çocukların kendi sosyal becerilerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi derneği olan SosyalBen'in kurucusu Ece Çiftçi.

İstanbul'da öğretmenlik yapan Esra Şahin ise sınıfında bulunan Suriyeli öğrencilere de eğitim veriyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title