Haberler

Bahçeşehir Kurumları 'Güvenli Okul' Bayraklarını Astı

Diyarbakır’da bulunan Bahçeşehir kurumlarına ‘Güvenli okul’ bayrakları, kurum başkanı Enver Yücel tarafından asıldı.

Önceki gün Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel tarafından verilen ‘Güvenli okul’ konferansının ardından, bugün kurum bünyesindeki kampüslere ‘Güvenli okul’ bayrakları asıldı. Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, güvenli okul projesinin, bir yıldan beri üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunu söyledi. Okulları güvenli okul kapsamında akredite ettiklerini belirten Yücel, bütün Bahçeşehir kampüslerini gezip, dolaştıklarını kaydetti.

" Türkiye'de ilk kez böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz"

Kendilerinin Türkiye’de ilk kez böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Yücel, “Bundan sonra sadece Bahçeşehir Kolejleri’nde değil Türkiye’nin bütün okullarında güvenli okul konseptinde bunu değerlendirmek istiyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinde var olan böyle bir konsepti başlıca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki okullarda olan bu güvenli okul konseptini ülkemize getirdik ve Bahçeşehir Kolejleri ile şimdi Diyarbakır’dayız. Diyarbakır’daki üç kampüse üç ay önce gelindi, eksiklikler giderildi ve şu anda da güvenli okul bayrağını çektik. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır’da artık güvenli okul konseptine alınmıştır. Her alanda, eğitim öğretimde olsun, sporda olsun, sanatta olsun okulu bir bütün olarak düşünüp bununla ilgili sağlığından, güvenliğinden, her şeyi ile öncelikle ele almamız gereken konular bunlar. Bunların da dünyada belli bir standartları var, o standartları yerine getiriyoruz. Dünya standartları ile güvenli okul nasıl olacaksa onu da yerine getiriyoruz ve okulu güvenli okul kapsamında akredite etmiş oluyoruz” dedi.

"Bu bir eğitim denetim ve akreditasyon projesidir"

Daha sonra konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Özel Güvenlik ve Koruma Programı Bölümü Başkanı Osman Öztürk ise güvenli okul projesinin CSG güvenlik şirketi ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje olduğunu söyledi. Öztürk, “Uluslararası güvenlik literatürüne uygun olarak ülkemizde de okulun paydaşları olarak kabul ettiğimiz öğrenci, öğretmen veli ve okul çalışanlarının güvenli bir okul ikliminde eğitim ve öğretimlerini almalarına yönelik olarak yapılan bir proje. Bu bir eğitim, denetim ve akreditasyon projesi. Türkiye’de ilk defa bunu biz gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.Konuşmaların ardından ‘Güvenli okul’ bayrakları öğrenci ve öğretmenler ile birlikte göndere çekildi.

AYDIN YORAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi Enver Yücel Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title