Haberler

Bahçelievler'de Çöken Binadan Geriye Enkazı Kaldı

Bahçelievler’de sokaktaki inşaat nedeniyle temeli kayarak büyük bir gürültüyle çöken binadan geriye enkazı kaldı.

Bahçelievler'de sokaktaki inşaat nedeniyle temeli kayarak büyük bir gürültüyle çöken binadan geriye enkazı kaldı. Binada evleri bulunan vatandaşlar ise korku dolu o anları anlattı.

Kocasinan Nurlu Sokak'taki bir inşaat nedeniyle yanındaki binanın temeli kayınca tahliye edilen bina büyük bir gürültüyle çöktü. Temeli zarar gören ve tahliye edildikten yaklaşık 1 saat sonra çöken binada evleri bulunan vatandaşlar sinir krizi geçirirken, binadan geriye ise enkazı kaldı. Binada evi bulunan vatandaşlar komşuları tarafından güçlükle teselli edildi.

Çöken binada evi bulunan bir vatandaş, "Yan tarafta bir çalışma vardı, çalışma nedeniyle binamız çöktü. Biz mağdur durumdayız. Şikayetçiyiz. Şuan burada dışarıdayız. 7 katlı binaydı" dedi.

"SESLER GELMEYE BAŞLAYINCA AŞAĞIYA İNDİK"

Bir vatandaş ise binadan sesler geldiğini ve önce yan yattığını belirterek, "Sabah yatıyorduk. Sesler gelmeye başlayınca aşağıya indik. Bina yan yatmaya başladı. Tekrar yukarı çıktım, düşüyordu hissediyordum. Bina dökülmeye başladı. Geçen hafta onları uyardılar. Sağlam biz zemini yok bunu neden böyle yapıyorsun? Bu kadar insan mağdur oldu. Adamı kovaladım, kaçtı gitti" diye konuştu.

"OPERATÖR KEPÇEYİ VURUNCA ANLAMIŞ"

Kepçe operatörünün durumu anladığını iddia eden bir genç ise, "Kepçe operatörü kepçeyi vurunca anlamış birşeyler olduğunu ona göre uyarmışlar. 14 tane daire var, birden yıkılmaya başlasaydı, içinde insanlar olsaydı ne olacaktı" şeklinde konuştu.

"BURADA 14 AİLENİN CANI GİDECEKTİ"

Korku dolu o anları anlatan Songül Yıldız, "Sesi duyduk bir anda, herkes birbirine haber verdi. Zillere bastık komşularımız içeride olmasın diye. dışarıya çıktık bina yamulmuş. İtfaiye çağırdık. Binamızın çürük olduğunu müteahhit biliyormuş. Burada 14 ailenin canı gidecekti. Ben canımı kurtardım, hiç bir şeyimi almadım. Her şeyimiz gitti. Bir tek canımız kaldı" dedi.

Binada evi bulunan bir başka kadın ise "Ben içerideydim. 'Bina geliyor' dediler. Bir baktık bina yan yatmış. Binaları boşalttık çıktık" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Kocasinan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title