Haberler

Bahçeli: HSYK Kanunu Çankaya'dan Mutlaka Dönmeli

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, "Sayın Gül yetkisini kullanmalı, parti çıkarını değil, devletin ve milletin selametini düşünerek hareket etmelidir.

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, "Sayın Gül yetkisini kullanmalı, parti çıkarını değil, devletin ve milletin selametini düşünerek hareket etmelidir. HSYK Kanunu Çankaya'dan mutlaka dönmelidir. Aksi taktirde muhtemel tehlikeler çok fazladır" dedi.

Bahçeli partisinin grup toplantısında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, işsizlik sorunu üzerinden Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, milletin ekonomik zulmün pençesinde olduğunu savunan Bahçeli, "Askerliğini yapmış Muğlalı Hasan işsizdir. Okulunu bitirmiş Kayserili Mustafa işsiz ve parasızdır. Eli ekmek tutma çağına gelmiş Manisalı Mehmet iş diye kıvranmakta, iş diye yanıp tutuşmaktadır. Yuva kurma telaşında olan Balıkesirli Oğuz zor durumda olup babasından harçlık almaktan başka şansı yoktur. Şırnaklı Kemal, Hataylı Rıza, Iğdırlı Ali, Diyarbakırlı Hüseyin, Trabzonlu Ayşe, Sinoplu Filiz, Mersinli Osman çalışacak ve hayatını idame ettirecek bir işten mahrumdur. Çünkü bunların ismi Bilal veya Sümeyye değildir. Çünkü bunların bırakınız para saklayacak kutularını ve kasalarını giyecek ayakkabıları dahi yoktur.

Başbakan için varsın Türk gençliği işsiz kalsın. Önemli olan Bilal'in Karun kadar zenginleşmesi, soygunlarla küpünü taşırması ve Bilo Ağa seviyesine terfi etmesidir" diye konuştu.

-"SURİYE'DEKİ TERÖR GRUPLARINA YARDIM DERHAL KESİLMELİ"-

Hükümetin dış politikadaki hiçbir hesabının da gerçekleşmediğini ifade eden Bahçeli, "Başbakan petrolün peşindedir. Yeğen Barzani'yle sık sık görüşmekte ve menfaate dayalı dostluklarını ilerletmektedir. Türkmenlerin teröre kurban gitmeleri, esarete düşmeleri Başbakan'ı rahatsız etmemektedir. Soydaşlarımızın canı ve kanı üzerinden enerji nakil hatları inşa etmek, onların varlık mücadelelerine sırt çevirmek olabilecek en büyük gaflet, en büyük yanlışlıktır. Başbakan ve hükümetinin birazcık utanması, birazcık onuru varsa Suriye'deki terör gruplarına derhal yardım ve desteği kesmesi şarttır" dedi.

-"BİR AYNA BUL, HEMEN KARŞISINA GEÇ, ORADA HAİNİ GÖRECEKSİN"-

Türkiye Cumhuriyeti'nin, devlet ve millet olarak bir beka sorunuyla yüz yüze olduğunu belirten Bahçeli, "30 yıllık PKK terörünün ana amacı Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, bin yıllık kardeşliğini bozarak bağımsız Kürdistan'ı kurmaktır" dedi. Başbakan'a sert sözlerle yüklenen Bahçeli, şöyle devam etti.

"İhanetin dozu öyle artmış, kontrolü öyle kaçmıştır ki, AKP'nin hazırladığı seçim bildirgesinde yerel yönetimler için özerlik vaadi bile yer bulmuştur. Türkiye'nin Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'ndaki çekincelerini ve koyduğu şerhi AKP hükümetinin tamamen kaldıracağı medyaya yansımıştır. Anlayacağınız şerefsizlik diz boyudur. Rezalette tüm eşikler aşılmıştır. Vatan, bayrak ve millet düşmanları ittifak yapmıştır.

Doğu ve Güneydoğu'daki 15 ili kapsamına alan özerklik provalarına her gün bir yenisi eklenirken, bu Başbakan ona buna hain demekte, ihanet yakıştırması yapmaktadır. Sayın Başbakan hain arıyorsan masada pazarlık yaptığına bak. Hain istiyorsan Türkiye'yi satmaya ve üzerinde ameliyat ruhsatı vermeye hazırlandığın mihraklara odaklan. Yetmiyorsa boyunca bir ayna bul, hemen karşısına geç, emin ol ki orada haini göreceksin."

-"ANADİLDE EĞİTİM ARA İSTASYON"-

Konuşmasına "milli ve manevi duyarlılığı olan" Ak Partililere de seslenen Bahçeli, "Başbakan bu tempo, kıvam ve ölçekte giderse Türkiye'nin üniter yapısını bozacak, özerkliği oldubittiye getirecektir. Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'ncu maddesinin kaldırılması ve anadilde eğitimin uygulanması bu vahim sürecin ara istasyonları olacaktır. Milli kimliğimizin, milli varlığımızın ve milli geleceğimizin dinamitlenmesi için her alçaklık sahnelenecektir" dedi. Başbakan Erdoğan için "terörist sevdalısı" diyen Bahçeli, "Türk milletinin bu yükü taşımaya artık mecali kalmamıştır. Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır. Bunun için 30 Mart ihanetin, çürümüşlüğün, müzakerenin, kötülüğün belinin kırılacağı, dananın kuyruğunun kopacağı bir an olacak ve sandıklar milletimizin ayağa kalkışına inşallah şahitlik edecektir" ifadelerini kullandı.

-"YÜZÜNDEKİ DERİ ÖYLE KALIN Kİ"-

Bahçeli 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili ise, "Başbakan Erdoğan ve hükümetinin temiz, masum ve meşru hiçbir yanı kalmamıştır. Rüşvet AKP'yi karartmıştır. Yolsuzluk AKP'yi kaplamış ve her tarafını kapatmıştır. Esasında Başbakan'ın insan içine çıkacak yüzü kalmamıştır. Ancak yüzündeki deri öylesine kalındır ki, utanmak şöyle dursun, hala kendisi ve hükümeti hakkındaki iddiaları komplo, paralel devlet, darbe laflarıyla bastırmaya uğraşmaktadır" dedi.

-"ŞAKACI BAŞBAKAN"-

Başbakan Erdoğan'ın yolsuzlukları red ve inkar siyasetiyle öteleme çabasında olduğunu belirten Bahçeli, "Kendisi yabancı bir gazeteye verdiği beyanatta şöyle demiştir; "Ben yolsuzluk dendiğinde şunu anlarım; devletin kasası soyuluyor mu, soyulmuyor mu?' Başbakan devletin kasasından alınan ve çalınan herhangi bir şeyin olmadığına kesin inancını dile getirmektedir. Ayakkabı kutusundan çıkan 4,5 milyon doların ise Halk Bankası'ndan alınan ya da soyulan para olmadığını iddia etmektedir. Hakikaten de bu Başbakan şakacı bir adam olup çıkmıştır" diye konuştu.

-"HUKUKA YANDAŞ GÖLGESİ"-

Savcıların topyekün görevden el çektirilip hukuka "yandaş gölgesi" düşürülmesinin ardından Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ifadesini verdiğini belirten Bahçeli, "Başbakan oğlunu tam korumaya almış, dokunulmazlıkla ödüllendirmiştir. Ardından da rüşveti gizlemek için yandaş ve sözde alimlerden fetvalar almıştır. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazlar yolsuzluğa dini kılıf bulmak için her kılığa girmiş, her değerlerini ayaklar altına almışlardır" dedi.

-"GÜL YETKİSİNİ KULLANMALI"-

TBMM'de kabul edilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSKY) kanun teklifinin AK Parti'nin yargıya operasyonu olarak niteleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslendi. MHP Lideri, "Hukukçuların rejim krizi çıkar diye itiraz ettikleri, Cumhurbaşkanı'nın Anayasaya aykırı göndermeyin dediği, herkesin ağız birliği etmişçesine mahsurlarını dile getirdiği HSYK Kanun Teklifi Meclis'te tekme, tokat ve dökülen kanlar eşliğinde kabul edilmiştir. Bu aşamada şunu vurgulamalıyım ki, Gazi Meclis'teki şiddet ve dehşet sahnelerini kınıyor, kabalıkları ve saldırganlıkları milletimize havale ediyorum. Şayet Sayın Cumhurbaşkanı sözünde durmaz ve sil baştan yazılan HSYK Kanunu onaylarsa yargı tamamen hükümete bağlanmış olacaktır. Korkarım ki, Başbakan Erdoğan HSYK'daki yeni yapılanmayla yargının tepesine başyargıç olarak oturacaktır.

Sayın Gül yetkisini kullanmalı, parti çıkarını değil, devletin ve milletin selametini düşünerek hareket etmelidir. HSYK Kanunu Çankaya'dan mutlaka dönmelidir. Aksi taktirde muhtemel tehlikeler çok fazladır" dedi.

-KABATAŞ GÖRÜNTÜLERİ: "BAŞBAKAN SIFATINI TAŞIYAN ZAT ÖZÜR DİLEYEBİLECEK Mİ"-

Kabataş görüntüleriyle ilgi de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, buna göre hiç de söylendiği gibi bir saldırının olmadığının anlaşıldığını söyledi. Bahçeli, şöyle devam:

"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatını taşıyan zat, konuyu enine boyuna incelemeden bu yalanın üzerine atlamış ve insanımızı birbirine düşman etmek için vicdansızca kullanmıştır. Her şey netleştiğine ve Kabataş'ta herhangi bir saldırı olmadığı görüntülerle sabitleştiğine göre Başbakan çıkıp Türk milletinden özür dileyecek erdemi gösterebilecek midir? Gezi Parkı'nda Türk gençliğinin tepkisini "başörtülü hanımlara saldırdılar, camilerde içki içtiler' diyerek püskürtmeye çalışan ve mütedeyyin insanlarımızın duygularını istismar eden bu batılın temsilcisi mertçe yanlış yaptım diyebilecek midir? Yoksa iddia edilen saldırıdan beş gün sonra alınan ve son derece muamma olan Adli Tıp Raporu'na sarılmaya devam edecek kadar küçülecek ve kendisini hiç edecek midir?

Başbakan eğer rüşveti başörtüsüyle, yolsuzluğu maneviyat dolandırıcılığıyla saklayacağını hesap ediyorsa yanıldığını çok yakında anlayacaktır."

-GRUP TOPLANTILARINA SEÇİM ARASI-

Bahçeli, konuşmasında artık tüm mesailerini yerel seçim çalışmalarına verme vakti geldiğini ifade ederken, bu nedenle 25 Şubat 2014 ile 25 Mart 2014 tarihleri arasındaki Meclis Grup toplantılarına sahadaki yoğun çalışmalar nedeniyle ara vereceklerini belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Devlet Bahçeli Bilal Erdoğan Abdullah Gül Çankaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title