Haberler

Bahçeköy'de Öğrenciler Arasında Gerginlik

Sarıyer Bahçeköy'deki İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi önüne yürümek isteyen öğrenci grubuna, karşıt görüşlü bir grup müdahale etmek istedi.

Sarıyer Bahçeköy'deki İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi önüne yürümek isteyen öğrenci grubuna, karşıt görüşlü bir grup müdahale etmek istedi. Olası bir kavgayı araya giren ve yürüyüşe izin vermeyen polis engelledi.

İ.Ü Orman Fakültesi'nde geçtiğimiz ay sol görüşlü öğrencilerin yapmak istediği bir müzik dinletisine izin verilmemesi ve sonrasında çıkan olaylarda bir öğrencinin bıçaklanmasını protesto etmek isteyen yaklaşık yüz kişilik öğrenci grubu, saat 13.00 sıralarında otobüslerle Bahçeköy'e geldi. Kasım ayında yaşanan olayların ardından baskıların arttığını ve Kürt öğrencilerin okula alınmadığını iddia eden eylemciler, Bahçeköy girişinden Orman Fakültesi önüne yürümek istedi. Bu sırada Bahçeköy'de toplanan yaklaşık 50 kişilik ülkücü grup beklemeye başladı.

İKİ GRUBUN KARŞILAŞMASINI POLİS ÖNLEDİ

Eylem nedeniyle önlem alan polis, ülkücülerin toplandığını görünce iki grup arasında önlem aldı. Ardından ülkücü grubun dağılmasını sağlayan polis, diğer guruba da yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi. Yapılan pazarlıklar sonrası bulundukları yerde basın açıklaması yapmayı kabul eden eylemciler adına açıklamayı Orman Fakültesi öğrencisi Ayşe Önal yaptı. Önal, saldırılar nedeniyle okula gidemediklerini belirterek, "Saldırı sonrası bir arkadaşımız linç girişimine maruz kalmış ve 5 yerinden bıçaklanmıştır. Bu olay sonuncunda ne okul yönetimi ne de polis güvenliği sağlayamamış ve saldıran kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır" dedi. Açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi yapan öğrenciler daha sonra otobüslere binerek Bahçeköy'den ayrıldı.

ÖA - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Bahçeköy Sarıyer Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mert Sevindikmert.svndk@gmail.com:

Ulkucu hareket olduktan sonra siz oldugunuz yerde yurursunuz ancak !

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title