Haberler

Bahariye Mevlevîhânesi'nde Semâ Meşk-i

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Bahariye Mevlevîhânesi'nde mesnevî sohbetinin ardından semâ ve meşk gösteriminden oluşan özel bir program düzenleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, düzenlediği etkinliklerle kültür sanat hayatımıza katkı sunmanın yanı sıra manevî değerlerimizi de anmaya ve hatırlamaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bu kapsamda, İlim ve Sanat Tarihi Edebiyat Vakfı (İSTEV) ve İnsan ve İrfan Vakfı ile birlikte Mevlânâ'yı tanımak ve en çok okunan eserlerden biri olan Mesnevî'yi anlamak için önemli bir organizasyon düzenliyor.

"Semâ Meşk-i" adlı program, 25 Ocak Çarşamba günü 19.00'da Eyüp ilçesindeki Bahariye Mevlevîhânesi'nde gerçekleşecek. Program, Bahariye Mevlevîhânesi'nin geçmiş günlerinde olduğu gibi "Mesnevî Sohbeti"yle başlayacak. Ardından Geleneksel Sufi Ayinleri Topluluğu tarafından "Mukâbele-i Şerife" (Semâ) icra edilecek. Semâ gösterimi sonrasında ise "Klasik Usulle Meşk" yapılacak. İsteyen katılımcılar, programa meşk ile devam edebilecek.

İstanbullulara duygu dolu dakikalar yaşatacak bu özel etkinlik, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. Ayrıca programda katılım sınırlı olduğu için rezervasyon gereklidir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahariye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title