Haberler

Bağlılık Yemini Edip 'Polis' Oldular

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu, '10.Dönem' mezunlarını verdi.

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu, '10. Dönem' mezunlarını verdi.

Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda 2 yıllık ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan toplam 245 öğrenci, okul bahçesinde düzenlenen törenle polis oldu. Yoğun ilgi gösterilen ve duygusal anların da yaşandığı törene; Vali Yardımcısı Fikret Deniz, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgenerel Sezai Bostancı, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesi ile başlayan mezuniyet töreninde konuşan Vali Yardımcısı Fikret Deniz, mezun olup polislik mesleğine ilk adımı atan öğrencilere yeni hayatlarında başarı dileğini iletip, onlara uyarılarda bulundu.

"DÜRÜSTLÜKTEN VAZGEÇMEYİN, VİCDANINIZDAN ASLA TAVİZ VERMEYİN"

Deniz, "Siz genç polislerimize buradan çağrıda bulunuyorum ve diyorum ki, -mış gibi yapmayın, -mı acaba diye de tereddüde düşmeyin. 'Düşünüyorum, o halde varım' demiş bir düşünür ama burada bir eksiklik var. Bunu; 'Düşünüyorum, sorguluyorum o halde varım' diye düzeltmeliyiz. Şunu unutmayın; bu kainatın yasaları var. Eğer bu yasalara her kim ters düşerse; olmadık bela ve felaketlere bizzat kendisi davetiye çıkartıyor demektir. İşte bundan korunabilme adına size 4 tavsiyede bulunacağım. Birincisi; dürüstlükten asla vazgeçmeyin. İkincisi; ahlaktan asla vazgeçmeyin. Üçüncüsü; adaletten asla vazgeçmeyin. Dördüncüsü de; vicdanınızdan asla ama asla taviz vermeyin. Bunlar sizin el feneriniz olacak, bu sadece önünüzü değil, dört bir yanınızı aydınlatacağı gibi aynı zamanda da sizin silahınız olacak" dedi.

"POLİSİN BAŞARISI; HALKA VERDİĞİ GÜVEN DUYGUSUYLA ÖLÇÜLÜR"

Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nuri Ateş de, "Polis Meslek Yüksekokulumuzda çağdaş eğitim anlayışı ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milletine hizmeti kutsal bir görev sayan, demokrasiyi özümsemiş, bilgili, ahlaklı, sinesi vatan ve insan sevgisiyle dopdolu, pırıl pırıl 245 genç polisimizi emniyet teşkilatımıza taze bir kan olarak uğurlamanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Günümüzde polisin başarısı; halkla kurduğu ilişkinin niteliği, halkın güvenlik hizmetlerine katkıda bulunma oranı ve polisin halka vermiş olduğu güven duygusuyla ölçülüyor. Demokratik toplumlarda polisin ana görevi; halka danışarak güvenlik hizmeti sunmaktır. Çağı yakalamak, ancak bilimin ışığında sürekli yenilenme ile mümkün. Bugün temel insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve özgürlük kavramları çok büyük önem taşıyor. Biz de okulumuzdan mezun ederek, görev yerlerine uğurlayacağımız meslektaşlarımızı bu evrensel kurallar çerçevesinde yetiştirmeye gayret ettik" ifadesini kullandı.

ŞAPKALARINI GÖKYÜZÜNE ATIP 'POLİS' OLMAYI KUTLADILAR

Konuşmaların ardından mezuniyet törenine geçildi. Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu 10. Dönem Birincisi Ahmet Erkan, yaş kütüğe plaket çakarken; diplomasını Vali Yardımcısı Fikret Deniz'in elinden aldı. Aynı dönemde ilk 10'a giren öğrencilere de diplomaları Tümgenerel Sezai Bostancı, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve Okul Müdürü Nuri Ateş tarafından sunuldu.

'Her Şey Vatan İçin', 'Vatan Sana Canım Feda' gibi sloganlar atıp, ay-yıldızlı Türk bayrağı, silah ve Polis Mevzuatı üzerine el koyup, bağlılık yemini eden polisler, mesleğe de ilk adımını attı. Tören geçişinde bulunan genç polislere aileleri de alkışları ile destek verdi. Törenin ardından mezun olan öğrenciler, şapkalarını havaya atarak başarılarını kutladı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title