Haberler

Bağımlılıkla Mücadele Sertifika Programı Başladı

Güncelleme:

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün SODES işbirliği ile düzenlediği Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar Projesi kapsamında etkinlikler devam ediyor.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün SODES işbirliği ile düzenlediği Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar Projesi kapsamında etkinlikler devam ediyor. Harran Üniversitesi'nin de katkıda bulunduğu Bağımlılıkla Mücadele Sertifika Programı Cuma günü başladı. 12 gün sürecek programda programa katılanlara 80 saat eğitim Kişisel Gelişim Uzmanı Didem Sönmez tarafından verilecek. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara Harran Üniversitesi tarafından sertifika verilecek.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında gerçekleşen programa Şanlıurfa Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

KUŞ: ÇOK CİDDİ BİR SORUN
Programda konuşan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, madde bağımlılığının ciddi bir sorun haline geldiğini söyledi. Kuş, "Tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen madde kullanımı son yıllarda toplumumuzda gençlerimiz arasında yaygınlaşmaya başlamıştır. Madde kullanımı ve bağımlılığı toplum, aile, birey üçgeninde hayatı ve kurumları etkileyen çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok yönlü boyutları olan bu sorun ile başarılı bir mücadele için bilimsel temeller üzerine konuyla ilgili tüm tarafların bilinçli desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Bir bağımlının çocuğu, bir bağımlının eşi ve bir bağımlı olarak üç boyutundan yaşamış sonrasında iyileşmeyi başarmış bağımlılık alanında çalışmalarda bulunan Çiğdem Sönmez gibi insanların Şanlıurfa ilimizden çıkacağını düşünerek katkıda bulunan Valiliğimize, SODES birimine, Harran Üniversitesi Rektörlüğümüze ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze ve siz bu eğitimi alan kursiyerlerimize teşekkür eder, bu eğitimin hayırlar getirmesini dilerim" dedi.

TAŞALTIN: AYAKTAKİ KÜÇÜK BİR DİKEN YARASI BÜTÜN YÜRÜYÜŞÜ MAHVEDİYOR
Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, "Çocuk beklide erkeklik alameti, erkeklik işareti olarak işe başlıyor. Buralara kadar inmemiz gerekiyor. Umarım faydalı bir seminer olur, faydalı olacağına da inanıyorum. Problem uyuşturucu kullananın değil. Toplumda kaç kişi var, 2 kişi var, bu onların problemi değil. Ayaktaki küçük bir diken yarası bütün yürüyüşü mahvediyor. Yani, bu bizim içimizdeki bir yara ise toptan çözeceğiz. Bir kişinin değil toplumuzun problemidir" diye konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Sağlık Yaşam Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title