Haberler

Bağdat'ta Yeşil Bölge Önünde Gösteri

Irak'ın başkenti Bağdat'ta onlarca kişi, ülkedeki yolsuzluklara karşı hükümet binalarının bulunduğu "Yeşil Bölge"nin önünde protesto gösterisi düzenledi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta onlarca kişi, ülkedeki yolsuzluklara karşı hükümet binalarının bulunduğu "Yeşil Bölge"nin önünde protesto gösterisi düzenledi.

Başkent Bağdat'ta aralarında sivil aktivist ve gazetecilerin de bulunduğu onlarca kişi ülkedeki yolsuzlukları protesto etmek için Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'nin kapısında bir araya gelerek içeri girmeye çalıştı. Bölgeye girişlerine izin verilmeyen göstericiler, taleplerinin yer aldığı mektubu Irak Meclisi'ndeki Vataniyye Koalisyonu Milletvekili Meysun ed-Demeluci'ye teslim etti.

AA muhabirine konuşan Yezidi gösterici İnam Musullu, DAEŞ saldırıları sırasında Musul'dan kaçtığı anlatarak, "Geçen yıl merkezi hükümet (Nuri el-Maliki), Musul yerel yönetimi ve bazı aşiretlerin yardımıyla Musul'a giren DAEŞ'in saldırılarından kaçtık. Gece yarısı evimizin kapısını bile kapatmamıza izin verilmedi" dedi.

Musullu, yetkililere seslenerek, "Hırsızlık yaptınız, ihanet ettiniz ama ülkeyi satmak nedir. 3 bin Yezidi kadını sattılar. Neden bu ayrım biz Iraklı değili miyiz? Bugün yargı reformu için buradayız. Yargıda baştan sona reforma gidilmesi gerekiyor. Halkın dayanacak gücü kalmadı" diye konuştu.

Gösteriye katılan sivil aktivist Ali Haşim, "Başbakan Haydar el-İbadi'nin 'ben göstericilerin yanındayım ve onları haklı buluyorum' sözlerine rağmen güvenlik güçlerinin kötü muamelesiyle karşılaşıyoruz. Çok sayıda sivil aktivist içeri alınarak işkenceye maruz bırakıldı. Başbakan tarafından bu konuda hiçbir ciddi adım görmedik. İbadi maalesef çok zayıf kaldı" ifadelerini kullandı.

"Din adıyla çaldı bizi hırsızlar", "Bağdat susmayacak" gibi sloganlar atan göstericiler, yaklaşık 1 saat süren gösterinin ardından olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title