Haberler

Bağdat'ta Serbest Bırakılan İşçi Muzaffer Kaya'nın Eşi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Aileden görüntü, -Marziye Kaya röportaj,-Telefondan haberleri izlemesi, -Detaylar İşçilerden Muzaffer Kaya'nın eşi Marziye Kaya : "Çok zor bir durumdu, ilk başta hayatından endişe duyuyordum. Sonradan internette görüntülerini görünce içim biraz rahattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Aileden görüntü, -Marziye Kaya röportaj,-Telefondan haberleri izlemesi, -Detaylar İşçilerden Muzaffer Kaya'nın eşi Marziye Kaya : "Çok zor bir durumdu, ilk başta hayatından endişe duyuyordum. Sonradan internette görüntülerini görünce içim biraz rahattı. Bugün çok sevinçliyim, inşallah kısa zamanda gelecek" Irak'ın başkenti Bağdat'ta serbest bırakılan 16 Türk işçi arasında yer alan Muzaffer Kaya'nın (28) Sivas'taki evinde sevinç yaşanıyor.Kentte kızları Melike (8) ve Hüsne (5) ile yaşayan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin serbest bırakılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Eşinin serbest bırakılmasını amcasından ve kayınbiraderinden öğrendiğini ifade eden Kaya, "Daha sonra televizyonda alt yazı geçti" dedi. Eşinin amcası ve kayınbiraderinin de Irak'taki şirket yetkilileri vasıtasıyla serbest bırakıldığını öğrendiğini dile getiren Kaya, büyük zorluklar çektiğini belirterek, "Çok zor bir durumdu, ilk başta hayatından endişe duyuyordum. Sonradan internette görüntülerini görünce içim biraz rahattı. Bugün çok sevinçliyim, inşallah kısa zamanda gelecek" diye konuştu. Kaya, eşinin kaçırılmasını sürekli olarak çocuklarından gizlemeye çalıştığını aktardı. Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından alıkonulmuş, iki işçi daha önce serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Muzaffer Kaya Bağdat Sivas Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title