Haberler

Bağdadi'nin Eski Karısı 16 Asker Karşılığında Serbest Kaldı

Güncelleme:

IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi ile 6 yıl evli kaldığını iddia eden Saca Hamid El Dulaimi bugün serbest kaldı.

El Kaide'nin Suriye'deki kolu El Nusra Cephesi 2014'den beri rehin tuttuğu 16 Lübnan askerini, 13 İslamcı militan karşılığında serbest bıraktı. IŞİD lideri Bağdadi'nin eski eşi Saca Hamid El Dulaimi de serbest kaldı. El Dulaimi, " Beyrut'a gideceğiz ve oradan da Türkiye'ye gitmeyi planlıyorum." dedi.

BEKLENEN TAKAS GERÇEKLEŞTİ

Suriye sınırında 2014 Ağustos ayında kaçırılan 16 Lübnan askeri ile El Nusra Cephesi'nin serbest bırakılmasını talep ettiği 13 İslamcı militanın takası gerçekleşti. El Nusra Cephesi'nin takas çerçevesinde serbest bırakılmasını istediği 5 kadın militan arasında IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin eski eşi Saca Hamid El Dulaimi de bulunuyor.

KAMYONETLERDEKİ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Lübnan medyasında, ülkenin Suriye sınırındaki Arsal kasabasında kaçırılan Lübnan askerlerinin yüzü maskeli El Nusra militanlarıyla kamyonetlerdeki görüntüleri yayınlandı. IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin eski eşi Saca Hamid El Dulaimi serbest bırakılması sonrası Arapça yayın yapan El Cezire televizyonuna konuştu.

"TÜRKİYE'YE GİTMEYİ PLANLIYORUM"

Serbest bırakıldığı Arsal'da El Cezire muhabirine konuşan El Dulaimi, "Ben Ebu Bekir el Bağdadi'nin eski eşiyim. 6 yıl önce boşandık. Beyrut'a gideceğiz ve oradan da Türkiye'ye gitmeyi planlıyorum." dedi.

Yerel basında çıkan haberlerde, rehin takası anlaşmasında El Nusra'nın talep ettiği beş kadın arasında Aralık 2014'te Beyrut'ta tutuklanan terör örgütü IŞİD'in lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin eski karısı El Dulaimi ile IŞİD'e katılan bir El Nusra komutanının eşinin de bulunduğu belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

El Nusra Beyrut Lübnan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

Mr da:

sarayda askeri tören düzenlerler sana gel türkiye ye gel

54
9
yanıtYanıtla
yllmaz kafalıoglu:

saraytda 1150 oda var

47
13
yanıtYanıtla
yeter:

herkes buraya gelsin aman başka yere gitmesin . hayret bişeyya. . .

45
9
yanıtYanıtla
10:

daiş. antepe. kadın. satiş. birosi. açmiş. derler. orda. satış. mödürü. olsun. daha. pahaliya. satar

40
8
yanıtYanıtla
türkiyeye gitmeyi planlıyormuş:

türkiye çok kötü şekilde algı kurbanı oluyor. militanlar türkiyeye gitmeyi planlıyormuş. demekki türkiye militanlara kapısı açık bir ülke.

35
12
yanıtYanıtla
can:

gel tabi terörist yuvası oldu burası zaten

27
18
yanıtYanıtla
Davulcu:

Gidecegi yeri nede güzel secmis isparta gülleri ile karsilanacagini saraylarda konaklanacagini biliyor elbet

30
12
yanıtYanıtla
selim Avusturalya:

Onlar gelsın PKK bdp defolsun

10
24
yanıtYanıtla
adım türkoğlu türk:

eteklilerinin eteği tutuşdu . ışit gelmiyo . korkmayın . adi pislikler gelen yalnızca bir bayan. birde eşi yani eski eşi gelse zati görünmiyeceğiniz

6
22
yanıtYanıtla
türk:

türkiye ye sokulmasın. ülkemizi işid ci göstermek için geliyor gitsin abd ye

26
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title