Haberler

Babasına Verdiği Sözü Tuttu Başkan Seçildi

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde 2009'da belediye başkan adayı olan ancak seçilemeyen CHP'li 32 yaşındaki Alp Kargı, 30 Mart'ta yapılan seçimde rakiplerini geçerek başkanlık koltuğuna oturdu.

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde 2009'da belediye başkan adayı olan ancak seçilemeyen CHP'li 32 yaşındaki Alp Kargı, 30 Mart'ta yapılan seçimde rakiplerini geçerek başkanlık koltuğuna oturdu. 6 ay önce vefat eden babasına başkan olacağına dair söz verdiğini belirten Kargı, mazbatasını aldıktan sonra ilk olarak babasının mezarını ziyaret etti.

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde yaşayan 2 çocuk babası Alp Kargı, 2009'daki yerel seçimlerde CHP'den ilçe belediye başkanlığı için aday oldu. Ancak seçimlerde AK Parti'nin adayı Kadri Aydınlı'ya kaybetti. Seçim sonucunun ardından babası Erol Kargı'ya bir sonraki seçimlerde ilçe belediye başkanı olacağını söyleyerek buna dair söz verdi. 6 ay önce avukat olan babası Erol Kargı hayatını kaybetti. Veteriner olan Alp Kargı'da 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den tekrar belediye başkan adayı oldu. CHP'li Kargı seçimlerde tekrar AK Parti'li Belediye Başkanı ve başkan adayı Kadri Aydınlı ile yarıştı. CHP'li Kargı 14 bin 311, AK Parti'li Kadri Aydınlı ise 14 bin 87 oy aldı. Seçimi bu defa 224 oy farkla kazanan Alp Kargı mazbatasını aldı. Başkanlık koltuğuna oturup, ilk iş olarak da babası Erol Kargı'yı mezarı başında ziyaret ederek sözünü yerine getirdiğni belirtip dua etti.

Babasına verdiği sözü tuttuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Alp Kargı, "Keşke babam da bu günleri görebilseydi" diye konuştu. Baba Erol Kargı'nın CHP Merzifon İlçe Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği görevlerinde bulunduğu belirtildi. Alp Kargı'nın belediye başkanı seçilmesiyle CHP ilçede 15 yıl sonra yeniden belediye başkanlığı kazanmış oldu. - Amasya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alp Kargı Merzifon Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

paralel yapıparalelyapi@paralel.com.tr:

Kendisinden personel alımlarında adalet bekliyoruz. Geriye dönük te araştırma yaptırmasını.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title