Haberler

Babadan Oğula Oyma Kaşık Geleneği

Demirci ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık işini sürdüren Ali Osman Karabulut (77), aile olarak bir asrı aşkın süredir bu işi yapıyor.

Demirci ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılık işini sürdüren Ali Osman Karabulut (77), aile olarak bir asrı aşkın süredir bu işi yapıyor.

Sevinçler mahallesinde yaşayan Ali Osman Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada babasından öğrendiği el oyma ahşap işçiliğini, yine babasından kalan iş yerinde sürdürdüğünü söyledi.

Baba mesleğini yaklaşık 60 yıldır yaptığını kaydeden Karabulut, şöyle konuştu:

"Ahşap oymacılığı ile oyun kaşığı, yemek ve şeker kaşığı, kepçe ve baston gibi malzemeler yapıyorum. Bir kaşığın tüm işlemlerden geçerek yapımı yaklaşık 4 saat sürüyor. Ahşap oyma işlerinde ürettiğim malzemeleri kayın, akçaağaç ve çitlembik ağaçlarını kullanıyorum. Oyun kaşıklarının daha iyi ses çıkarabilmesi için çitlembik ağacından hazırlıyorum. sanatlarına olan merak ve rağbet kalmadı. Bu tür mesleklere maalesef gençlerimiz ilgi göstermiyor. Eski yıllarda bu meslekler çok ilgi görüyordu. Bu mesleği son nefesime kadar sürdüreceğim. Oyun kaşıklarını Silifke, Antalya, Kütahya, Ankara ve Anamur'a gönderiyorum. Özel sipariş veren müşterilerime de ahşap ürünler hazırlayıp gönderiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Osman Karabulut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title