Haberler

Babacan Dünyanın Övdüğü Bakan Oldu

Güncelleme:

IIF Başkanı Adams, Babacan'ı "İnanılırlık ve güvenilirlik konusunda önemli bir isim. Dünyanın neresine giderse gitsin her zaman saygıyla karşılanıyor" diyerek övdü.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başkanı ve CEO'su Timothy Adams, IIF tarafından düzenlenen "Türkiye Başkanlığındaki G-20 Gündemi" başlıklı konferansın açılışında, çok uzun zamandır tanıdığını belirttiği Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı övdü. Adams, "Türkiye'de herhalde herkesten farklı sayıda şapka takmış, unvan taşımış insanlardan biridir. İnanılırlık ve güvenilirlik konusunda hakikaten Ali Babacan önemli bir isim. Dünyanın neresine giderse gitsin her zaman saygıyla karşılanan ve Türkiye'yi çok güzel temsil eden bir isim" dedi.

KOBİLER LOKOMOTİF OLABİLİR

Timothy Adams, sermayenin finansal küreselleşmeden artık korktuğunu, KOBİ'lerin krediye ulaşmalarında ciddi zorluklar bulunduğunu belirterek, "Dolayısıyla finansal sistemin üzerindeki kara bulutu kaldırmamız gerekiyor ki KOBİ'ler yeniden büyümenin lokomotifi olabilsinler" diye konuştu.

İSTANBUL HUB OLUYOR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, İstanbul'un iş dünyası açısından çok önemli bir merkez olduğuna değinerek, Microsoft, Intel gibi şirketlerin 60-70 ülkeyi Türkiye'den yönettiğine dikkat çekti. Babacan, şöyle devam etti: "Coca-Cola'nın İstanbul ofisi 90'dan fazla ülkeden sorumlu. Pek çok şirket İstanbul'da olmak ve bölgeye buradan hizmet vermekte fayda görüyor. İstanbul'un hub olma özelliği gelişiyor. Elbette siyasi reformlara da önem veriyoruz. AB'nin bütün kriterlerini kabul ediyoruz. Demokrasi, temel haklar, hukukun üstünlüğü... Bu alanlarda çok reform yaptık. Ama Türkiye için yapılacaklar listesi oldukça uzun. Demokrasimizi geliştirmek, özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü geliştirmek için daha yapacaklarımız var."

KÖTÜ ZAMANDA GEVŞETİYORUZ

Ali Babacan Türkiye'de finansal düzenlemeler açısından çevrimdışı uygulamalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: "Yani iyi zamanlarda düzenlemeleri sıkılaştırmak ve finansal sektörün rezerv biriktirmesini istemek yolunda gidiyoruz. Kötü zamanlarda da biraz durumu gevşetip bu rezervlerin kullanılabilmesini sağlıyoruz. Tüketim güçlü olduğunda, yatırımlar iyi gittiğinde, finans sektörü kredi verme konusunda çok istekli olduğunda politika yapıcıların devreye girip, 'biraz yavaşlatın, gelecekte olabilecek kötü zamanları düşünün, balonların ortaya çıkmasına dikkat edin' demek çok kolay değil. Tabii bu süreçler zamanında yapılmazsa o zaman biriken riskler büyük sorunlar ortaya çıkartabilir."

BALİ: BANKACILIK REFORMU ACILI OLDU

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye'de 2002-2013 yılları arasında uygulanan politikalarla aşırı ve orta şiddetli yoksulluğun azaldığını dile getirerek, "Sistematik bir şekilde refahın artması sayesinde orta sınıfın Türkiye'de önemli ölçüde genişlediğini gördük. Dünya Bankası verilerine göre, Türkiye'de orta sınıfının payı 2002-2011 döneminde ikiye katlandı. Türkiye Gini katsayısını düşürebilen tek ülke oldu" diye konuştu. Bali, oturumu yöneten Lemierre'nin "Bankacılık sektörü reformu zor ve acılı oldu mu?" sorusuna ise "Tabii oldu. Son derece de acılı oldu. Ama dirençli bir bankacılık sistemi önemliydi" şeklinde yanıt verdi.

DİNÇER :"BANKACILIK SİSTEMİ SAĞLIKLI"

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Ali Babacan'ın hükümetin ekonomi programını inanılır kılmak konusunda çok önemli çalışmaları olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığında özellikle kalkınmanın altını çizeceğini belirten Dinçer, kalkınmanın Türkiye'nin çok iyi anladığı bir konu olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Türk ekonomisi son 10 yılda sürekli büyümeyi gerçekleştirdi. 2011 ve 2012'de Türkiye finansal krizden etkilenmemeyi ve dışarıdan gelen etkilere karşı durmayı başardı. AB ile görüşmeleri devam ettirdi. Bir taraftan da IMF'nin programını gerçekleştiren bir ülkeydi ama bugün artık tek başımızayız. 2001 ile bugün arasındaki fark bankacılık sisteminin sağlıklı olması. Güçlü bankacılık sektörü son dönemdeki olumsuz volatiliteleri de emebilmeyi başarabildi." (Kaynak:Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Babacan Microsoft İstanbul Intel Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

istanbul:

akp deki onurlu ve namuslu tek adam.

31
11
yanıtYanıtla
osmaniye:

arınç amcaya neoldu

yanıt1
yanıt4
terziMobil-ANDROID:

bende severim babacanı. tabi tayyip kovmazsa iyi olur...

25
7
yanıtYanıtla
Ak Partili gibi düşünMobil-ANDROID:

Bu adamı övüyorlarsa, demek ki bu adam yanlış şeyler yapmış :))

6
12
yanıtYanıtla
....:

BATILILAR ÖVÜYORSA TÜRKİYEYE KAZIK ATILMIŞTIR KESİN. . . ÇIKAR ACISI

3
13
yanıtYanıtla
serdarmobilWeb@haberler.com:

Adam genc ve dinamik artik bence partilerde gencler cogalmali ozellikle chp de sil bastan yapilanmaya gidilmeli chp gidis hali hal degil parti dagilmaya devam ediyo

9
0
yanıtYanıtla
kapkara:

İNŞALLAH BİR PARTİ KURAR. . .

2
0
yanıtYanıtla
yildiz childers Ggevas-VAN dogumlu:

Sayin Babacanin akli basinda hem akilli hem vatanperver hemherkese saygili butun turk vatandaslarinin iftihar edecegi sahis. Sayin davutogluda ogle

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title