Haberler

Bankanın Kestiği Kredi Kartı Aidatını, Azmedip Geri Aldı

Güncelleme:

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Olgun Buharalıoğlu, kendisinden habersiz kesilen 50 liralık kredi kartı aidatı için başlattığı mücadeleyi kazandı.

Kredi kartı aidatına kızan İzmir'li vatandaş hukuk mücadelesi başlattı. 50 liralık aidat için açtığı davayı kazandı, bankayı dize getirdi.

ÖNCE BANKADAN GERİ İSTEDİ

Olgun Buharalıoğlu, bir süre önce kendisinden habersiz kesilen 50 liralık kredi kartı aidatının iadesi için bankaya başvurdu. Olumsuz yanıt alan Olgun Buharalıoğlu, vazgeçmedi. Temmuz 2013'te nüfus cüzdanı fotokopisi, kredi kartı aidatının kesintisinin yer aldığı dekont ve şikayet dilekçesiyle Kaymakamlıktaki Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvuran Buharalıoğlu, beklemeye başladı.

KISA SÜREDE KARAR ÇIKTI

Bir ay içinde karar çıktı. Buharalıoğlu'nun haklı olduğu ve aidatın geri ödenmesi gerektiği belirtildi.

BANKA ÖDEMEYİNCE İCRAYA BAŞVURDU

Kararla birlikte tekrar bankaya başvuran Buharalıoğlu, verilen cevapla tekrar şaşkınlık yaşadı. Bankayla yaşadığı sorun yüzünden hesabını kapatan Buharalıoğlu'na, hesabı olmadığı gerekçesiyle elden ya da başka bir banka üzerinden ödeme yapılamayacağı söylendi. Aidatı almak için aynı bankada tekrar hesap açmak istemeyen Buharalıoğlu 50 lira masraf yaparak, kararla birlikte Karşıyaka 1'inci İcra Dairesi'ne başvurdu. Daire, ödeme yapılmaması üzerine icra takibi kararı aldı. Bunun üzerine bankaya ihtar çeken Olgun Buharalıoğlu, amacına ulaştı.

MASRAFIYLA GERİ ALDI

Banka, Olgun Buharalıoğlu'nun başka bir bankadaki hesabına masrafıyla birlikte kredi kartı aidatını yatırdı. İcra ve kart aidatı için bankadan toplam 100 lira alan Olgun Buharalıoğlu, kendisiyle aynı sorunu yaşayanlara, işin peşini bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Karşıyaka İzmir Memur Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

hasan:

şimdi olacakları söyluyeyim arkadaşa banka tekrar bir dava acacak ve bu ödediği parayı uzerine vekalet ucreti koyarak hemde ödediği parayı tekrar kendisinden geri alacak nitekim kazanan taraf yine banka olacak

1
12
yanıtYanıtla
hakuna matata:

bankadan 100. 000 kredi çekersin geri 30. 000tl ödersin son 1500tl geri aldım diye sevinirsin komedi

8
0
yanıtYanıtla
ohhmobilWeb@haberler.com:

Ohhh iyi yapiyo bankalar ohhhh

1
4
yanıtYanıtla
ATACAN:

BEN GARANTİ BANKASINDAN 1840 TL ALDIM ONU NEDEN HABER YAPMADINIZKİ ?O KADARINI MİLYONLARCA KİŞİ ALDI NE YANİ. . . . .

5
0
yanıtYanıtla
karakan:

evet doğrudur kredi çekenler 0 geri alıyor ben ev kredisi çekmişdim 1, 800 tl dosya masrafını kazandım söke söke aldım sizinde varsa tüketici hakem heyetine gidin onlar size ne yapmanız gerektiğini söleyecektir. . . . .

4
1
yanıtYanıtla
CEMAL KARACİĞER:

BU TÜR SANSASYON HABERLER BİTMEZ BU MEMLEKET DE , ADAM GİBİ YASALAR NEDEN ÇIKARILMAZ ?. DAVŞANA GAÇ DAZIYA DUT

4
0
yanıtYanıtla
AKBANK TIR...:

Akbank 2014 yılının ikinci dönem kart işletim ücretini 2015 yılının nisan ayında habersiz olarak hesabımdan kesti. . hemde ne hikmetse kredimin son taksitini ödediğim gün. . Üstelik 2 adet otomatik ödeme talimatı verirsem almayacaklarını taahhüt etmelerine rağmen. . itiraz ettim. . iki tane daha otomatik ödeme talimatı istediler. . lanet olun dedim hepsini iptal ettirdim. . hesabı kapattım. . ama bende hem bu aidatı hemde kredimden alınan dosya masrafını inşallah söke söke alacam. . çatır çattır da yiyecem. . AKBANK a ve 3. şahıslara buradan duyurulur. . .

3
1
yanıtYanıtla
MURAT KO:

BEN YAPI KREDİ BANKASINDAN GERİYE DÖNÜK 5 YILLIK KART AİDATINI ALDIM 2014 HAZİRANINDA PEŞİNİ BIRAKMAZSANIZ ALIRSINIZ

3
0
yanıtYanıtla
realist bankamobilWeb@haberler.com:

İnsanları zor kişi yapıyorsunuz neymiş arayın bagirin iade ediyorlarmış özgüven eksikliği cahillik yobazlik bilgisizlik birşey bildiğini zanneden aslında hic birşey bilmeyen türk insanlari

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title