Haberler

Azimli Kadınlar Forklift Sınavı İçin Ter Döktü

Güncelleme:

Gaziantep'te aralarında ev hanımlarının da bulunduğu kadın kursiyerler, iş makinesi operatörlüğü sınavında başarılı olmak için çaba gösterdi.

Gaziantep'te aralarında ev hanımlarının da bulunduğu kadın kursiyerler, iş makinesi operatörlüğü sınavında başarılı olmak için çaba gösterdi. Kadınlar, bazı erkeklerin ismini bile telaffuz edemediği forklift makinesini başarılı bir şekilde kullanarak iş sahibi olabilmek için ter döktü.

Gaziantep Sanayi Odası öncülüğünde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu, Gaziantep Teknopark, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), TÜBİTAK Marmara Teknokent, Kadın ve Demokrasi Derneği Gaziantep Temsilciliği (KADEM) ve Sanlab Simulatör işbirliğinde başlayan forklift eğitimlerinde otuz kadına teorik ve Simülasyonlu uygulamalı eğitimler verilmişti.

SİMÜLASYON İLE BİREBİR EĞİTİM VERİLDİ

Eğitimler Gaziantep Üniversitesi Teknopark'ta, eğitmenler Mehmet Emin Demirezen ve Mustafa Aydın tarafından teorik ve pratik olarak yapılmış, derslerde ise forklift iş makinesi iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık, forklift motor bilgisi, forklift ile yük yükleme, kaldırma ataçman bilgileri ve iş makinesi ve iş güvenliği konularında bilgiler anlatılmıştı. Teorik bilgilerin verilmesinden sonra kursiyerlere gerçeğiyle birebir aynı özellikte olan forklift simülasyonu ile pratik sürüş eğitimi gerçekleştirildi.

ZAMAN ZAMAN ZORLANSALAR DA ERKEKLERE TAŞ ÇIKARTTI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde Türkiye'de ilk kez kadınlara yönelik yapılan Simülatörlü Forklift operatörlüğü kursuna katılan kadınlar uygulamalı sınavda zaman zaman zorlansa da erkek operatörlere taş çıkarttı.

Aralarında ev kadınlarının da bulunduğu bayarlar, erkeklerin ismini telaffuz etmekte zorlandığı iş makinesini kullanmak için girdikleri uygulamalı sınavda forkliftleri kullanırken, kurs öğretmenleri ve gözetmenler eşliğinde engelli dubalarla bölünüp, işaretlenmiş parkurda kendilerine verilen sürede istenilen yükleri taşıdı. Başarılı olan kadın kursiyerler meslek sahibi olarak bundan sonra işletmelerde çalışma imkanı bulabilecek.

"BU İŞİ BAŞARIRIM VE BU İŞTE ÇALIŞACAĞIM"

Havva Çolak bu işi çok iyi öğrendiklerini belirterek, "Sanayi önceliğinde başlamış forklift eğitimi için 10 günden beri gelip gidiyoruz. Çok güzel geçti. Simülatör de eğitim aldık. En son işte yazılı ve direksin sınavından geçtik.

Bazıları bu iş erkek işidir dedi. Bende kadın olarak bu işin üstesinden gelirim kendime güvendim. Çok şükür bu işi öğrendim. Bu işi başarırım ve bu işte çalışacağım" dedi.

"KADINLAR HER İŞİ YAPABİLİR"

Projenin kadınlar için örnek olacağını belirten Fatma Dilek Oktaşdamar, "Gaziantep Sanayi Odası öncülüğünde başlamış olan bu proje için buradayız. Sağ olsun desteklerini bizden esirgemediler. Önce simülatör, sonra yazılı, bugünde uygulamalı sınav olduk. Çok şükür hepsini geçtik. Bu projenin kadınlar için bir örnek olacağına inanıyorum.

Kadınlar her işi yapabilir hiçbir şeyden gözleri korkmasın. Bize destek oldukları için sanayi odasına teşekkür ederim. Bu forklift adı az duyulmuş, bir iş birçok arkadaşımız forklift, ismini dahi söyleyemezken biz şuanda forktif kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Forklift hocası Mehmet Emin bu iş sadece dikkat gerektirdiğini belirterek, "Demirezen teorik, simülatör ve uygulama eğitimi yaptık. Bu iş kolay sadece dikkat gerektiriyor. Bunu anlatmaya çalıştık. Başarılı olduk, arkadaşlar sıfır devamsızlıkla bu yolun sonuna kadar gittiler. Bugünde 1 saatlik direksiyon sınavı oldular ve çoğu da gayet başarılı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Türkiye Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

haso:

bu kadınlar yüzünde bütün erkekler boşta dolaşıyor her yerde kadın erkekler yan gel yatsınlar kadınlar çalışsın ne olacak bu miletin hali

0
0
yanıtYanıtla
aslı:

Rabbim akıl fikir versin bu kadınlara

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title