Haberler

Azerbaycan'da "Uyuşturu ile Mücadele" Adlı Kic Boks Turnuvası Düzenlendi

Azerbaycan Kick Boks Federasyonu tarafından Bakü'de düzenlenen turnuvada sporcular nefes kesti.

Azerbaycan Kick Boks Federasyonu tarafından Bakü'de düzenlenen turnuvada sporcular nefes kesti. Bakü El Oyunları Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya, Azerbaycanın bir çok ilinden 300 sporcu kıyasıya mücadele etti. Geçen yıl, Azerbaycan'ın merhum lideri Haydar Aliyev in adına düzenlenen turnuva bu yıl, dünya genelinde genç nesillerin uyuşturucu kullanımının artması üzerine, bu konuya dikkat çekmek adına bu yılki turnuva " Uyuşturucuyla mücadele" ismi verildi. Türkiye şampiyonu oldu. Turnuva'ya Azerbaycan Milletvekilleri, Çeşitli dallarda Dünya şampiyonu olan sporcular, Ses sanatçıları ve bir çok üst düzey yetkilinin katılımıyla gerçekleşti. Turnuva'nın açıl konuşmasını gerçekleştiren, Azerbaycan Kick boks Fedarasyon başkanı, Milletvekili Adil Aliyev, sporcuların turnuvaya çok iyi bir şekilde hazırlandığını söyledi.

Aliyev, Azerbaycan'da spor dallarının bu kadar gelişmesi ve son yıllarda Azerbaycan'ın spor dallarında dünya genelinde başarıdan başarıya imza atmasının en önemli etkeninin, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 'in spora ve sporculara verdiği destekten dolayı olduğunu söyledi. Aliyev, Azerbaycan Kick Boks Fedarasyonu'nun artık son yıllarda yetiştirdiği sporcuların, Dünya genelinde Azerbaycan bayrağını dalgalandırmadıkları bir yarış olmadığını vurguladı. Aliyev sözlerine şöyle devam etti:

" Ülkemizde sporculara oluşturulan her türlü imkan ve şartlara göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teşekkür, spor politikalarının güçlenmesinde gösterdikleri hizmetlerden dolayı, Spor ve Gençlik Bakanı Azad Rahimov, teşekkür ediyorum. Bugün ülkemiz gelişiyor. Ülkemizin güçlenmesi onun işgal altında kalan topraklarının işgfalden kurtarılmasına ivme kazandırır. Bugünün kikboksçuları yarının askerleri ve Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarımızın tahliye edilmesinde aktif rol oynayacaklardır"dedi.

Azerbaycan Kick Boks Federasyonu As başkanı Guloglan Cabbarov, Sporcuların turnuvada çok iyi bir başarı sergilediklerini belirtti. Cabbarov, "Azerbaycan 'da gerçekleşen 1'inci Avrupa Oyunları'ndan sonra olimpiyat sporları ile birlikte, sivil olimpiyat spor türlerine de büyük ilgi arttı. Genel olarak, Avrupa Oyunları'nın ülkedeki tüm spor türlerinin gelişmesine büyük etki gösterdiği muhakkaktır. Bugün federasyonumuzun binlerce üyesi var. Azerbaycan artık her spor dalında çok iddialı" dedi.

KIYASIYA MÜCADELELER YAŞANDI

Azerbaycan Kick Boks Federasyonu Profosyoneller üzre As başkanı, Ayrıca Türkiye Sambo Fedarasyonu As Başkanı Sebuhi Recep, yarışların yapılmasında amaç kikboks spor dalının gelişmesi ve tanıtılması olduğunu belirtti. Recep konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu gün Azerbaycan'ın 20% toprakları işgal altındadır. Bu nedenle profesyonel sporcular eğitmeliyiz ki, düşmana karşı mücadele yapmak ve Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev, etrafında birleşerek topraklarımızı işgalden tekrar kurtaralım. Azerbaycan'da böyle turnuvaların gerçekleştirilmesi gelenek hali aldı. Federasyon olarak ülkenin spor hayatında aktif olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar çeşitli bölgelerde profesyonel yarışlar yaptık. Hedefimiz güçlü ve devlete sadık gençleri dünya spor arenalarında ülkemizi layıkıyla temsil etmeleridir. Bu tür organizasyonların Azerbaycan'da sporun gelişmesi ile birlikte, toplumda milli ruhun ve vatanseverlik duygularının güçlenmesine hizmet ediyor "dedi. - Kan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlham Aliyev Azerbaycan Türkiye Bakü Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title