Haberler

Azerbaycan'da Nevruz Coşkuyla Kutlanıyor

- Azerbaycan'da nevruz coşkuyla kutlanıyorBAKÜ - Türk dünyasının en önemli bayramlarından, baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de festivallerle kutlanıyor.

- Azerbaycan'da nevruz coşkuyla kutlanıyor

BAKÜ - Türk dünyasının en önemli bayramlarından, baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de festivallerle kutlanıyor.

Bakü'nün tarihi mekanlarından "İçerişehir" meydanında çok büyük şenliklerle kutlanan geleneksel Nevruz Bayramı Festivali büyük ilgi gördü. Etkinliklere katılan ziyaretçiler stantlarda Türkiye, Kazakistan, Rusya, Özbekistan, İran gibi ülkenin milli kültürünü yansıtan el sanatları, folklor oyunları, heykeller ve resim sergilerini de yakından inceleme imkanı buldu. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Türkiye milli standında döner, pamuk helva dağıtıldı ve hat sanatından örnekler sunuldu.

Nevruzda doğanın yeniden canlandığını belirten Türkiye Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, "Artık doğanın uyanmaya başladığı, uzun bir kışı geride bıraktık. Güneşli, güzel günler göreceğimiz bir bahar ayına merhaba diyoruz. Nevruz da yeniden doğuşun, yeniden canlanmanın başlangıcını teşkil ediyor ve Türk dünyasının en büyük bayramı. Bu bayramın bütün insanlığa ve Türk dünyasına sevinçler, mutluluklar getirmesini temenni ediyorum. Herkesin Nevruz bayramı mübarek olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Kutlamalara kızları ve torunlarıyla gelen Valeh Guliyev, "Bütün Türk milletine Nevruz bayramını sevinçle geçirmelerini diliyorum. Türkiye ve Azerbaycan biz bir millet iki devletiz. Bütün Türk kardeşlerimize uzun ömür, sağlık, barış dolu hayat diliyorum. Bizim bu dostluğumuzun ebedi olmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'da Nevruz Bayramı dolayısıyla 26 Mart'a kadar resmi tatil ilan edildi ve ülkede hafta boyu çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlamalar yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevruz Bayramı Azerbaycan Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title