Haberler

Azerbaycan'da Cumhuriyet Günü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Azerbaycan'da Cumhuriyet Günü- Askeri bando konseri Azerbaycan'da Cumhuriyet Günü- Cumhuriyetin 97. yıl dönümü dolayısıyla Bakü sokaklarında askeri bandolar konser verdi Azerbaycan'da, 28 Mayıs 1918'de ilan edilen cumhuriyetin 97. yıl dönümü nedeniyle etkinlikler düzenleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Azerbaycan'da Cumhuriyet Günü- Askeri bando konseri Azerbaycan'da Cumhuriyet Günü- Cumhuriyetin 97. yıl dönümü dolayısıyla Bakü sokaklarında askeri bandolar konser verdi Azerbaycan'da, 28 Mayıs 1918'de ilan edilen cumhuriyetin 97. yıl dönümü nedeniyle etkinlikler düzenleniyor.Kutlamalar kapsamında, Bakü'nün farklı noktalarında askeri bandolar konser verdi. Vatandaşlar, kentin en işlek caddelerindeki etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.Cumhuriyet Günü dolayısıyla ABD, Rusya, Japonya, İsviçre, Finlandiya, Polonya, Fas, Karadağ, Türkmenistan, Kırgızistan, Umman, Mısır, Etiyopya ve Gürcistan gibi çok sayıda ülkenin lideri veya üst düzey yöneticisi Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i kutladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da Aliyev'e kutlama mesajı gönderdi. Kutlamalar, akşam saatlerinde Hazar Denizi kıyısında yapılacak konser ve havai fişek gösterileriyle devam edecek. - Azerbaycan CumhuriyetiAzerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, 28 Mayıs 1918'de Gürcistan'ın Tiflis şehrinde, Mehmet Emin Resulzade başkanlığındaki Azerbaycan Milli Şurası tarafından ilan edildi.Bakü, Ermeni ve Bolşevik çetelerinin işgali altında olduğu için Fethali Han Hoyski başkanlığında oluşturulan geçici Azerbaycan Hükümeti faaliyetini bir süre Gence şehrinde sürdürdü. Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan Osmanlı Devleti oldu. İki devlet arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, giderek artan Ermeni ve Bolşevik tehditlerine karşı Nuri Paşa (Killigil) komutasındaki Kafkas İslam Ordusu yardıma geldi.Göyçay, Salyan, Ağsu ve Kürdemir'i Bolşevik birlikleri ve Ermeni çetelerinden temizleyerek, 15 Eylül 1918'de Bakü'yü kurtardı. Kafkas İslam Ordusu, Bakü'nün kurtuluşu için yaptığı savaşlarda bin 130 şehit verdi.Azerbaycan Cumhuriyeti, 28 Nisan 1920'de Sovyet ordusunun ülkeyi işgaliyle son buldu. AZERBAYCAN Cumhuriyet Günü TörenMuhabir: Ruslan Rehimov Yayınlayan: Tolga Özgenç

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu İlham Aliyev Gürcistan Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
title