Haberler

Azerbaycan'da 20 Ocak Şehitleri Törenlerle Anıldı

Güncelleme:

Azerbaycan'da, 1990 yılında yaşanan ve tarihe 'Kanlı Ocak' olarak geçen 20 Ocak Katliamının 25. yılında kurbanları anıldı.

Azerbaycan'da 20 Ocak Şehitleri törenlerle anıldı

Azerbaycan'da, 1990 yılında yaşanan ve tarihe 'Kanlı Ocak' olarak geçen 20 Ocak Katliamı'nın 25. Yılında kurbanları anıldı.

Katliamda hayatı kaybedenler için düzenlenen tören, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret etmesiyle başladı.

Aliyev, devlet kurumlarının temsilcileriyle geldiği şehitlikte, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bıraktı. Devlet erkanının ardından binlerce Azerbaycanlı, Bakü Şehitler Hiyabanı'na akın etti. Şehitlik ziyareti için Bakü ve Azerbaycan'ın çeşitli bölgelerinden gelenler, şehitlik önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Azerbaycan bayrakları taşıyan vatandaşlar, şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktı. Saat 12.00'de de Azerbaycan için canını veren bütün şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu boyunca Hazar Denizi kıyısındaki gemiler, metro trenleri, otobüsler siren ve korna çaldı. Matem gününde Azerbaycan'daki tüm bayraklar yarıya indirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlham Aliyev Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

title